Feyenoord wint voor tweede keer in vier dagen van PEC Zwolle: 2-0

27 september 2015
-
-

Feyenoord heeft voor de tweede keer in vier dagen weten te winnen van PEC Zwolle. Na de 3-0 in de beker won Feyenoord zondagmiddag met 2-0 van het tot nu toe nog ongeslagen PEC Zwolle. Kuyt en Elia schoten Feyenoord naar de zege.

In de eerste helft zette beide ploegen vroeg druk. Het zorgde voor veel onrust in de opbouw bij beide ploegen en een lang veld. Feyenoord had een overwicht, maar kon daar vrij weinig kansen uit creëren. Voor rust had Michiel Kramer een unieke mogelijkheid om de Rotterdammers op voorsprong te zetten. Hij was twee verdedigers van PEC Zwolle te slim af en kwam daardoor op een meter of acht voor de keeper. In de haast schoot hij echter net naast.

Na rust kreeg Feyenoord steeds meer controle. PEC Zwolle kon het niet meer belopen en Feyenoord kwam daardoor steeds meer toe aan de opbouw. Daardoor kon de ploeg de druk houden. Het leverde uiteindelijk tien minuten na rust de 1-0 op. Na een overstapje van Kramer mocht Dirk Kuyt de 1-0 binnenwerken. PEC Zwolle moest daarna wel komen, maar kwam nauwelijks aan echte kansen toe. Feyenoord kreeg de mogelijkheden om het verder uit te spelen. Acht minuten voor tijd viel uiteindelijk de beslissende 2-0. Eljero Elia, net als in het bekerduel afgelopen donderdag de uitblinker zondagmiddag, draaide naar binnen en schoot vervolgens goed binnen. De buitenspeler was een continue plaag voor zijn directe tegenstander en speelde daarmee een belangrijke rol in de zege van Feyenoord.

Ranglijst: Feyenoord klimt naar tweede plaats

Feyenoord klimt door de zege op PEC Zwolle naar de tweede plaats op de ranglijst. De ploeg is PEC Zwolle en Heracles voorbij. De achterstand op koploper Ajax bedraagt drie punten. Volgende week staan De Graafschap - Feyenoord en Ajax - PSV op het programma.

PEC Zwolle: Veldwijk ('43)
Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('70)

Feyenoord in Beeld: 91 foto's Feyenoord - Zwolle

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 8 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.