Feyenoord niet verder dan 1-1 in Kerkrade

20 september 2015
-
-

Feyenoord is zondagmiddag in de lunchwedstrijd in Kerkrade niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. In een wedstrijd waarin voor elke meter gestreden werd was de eindstand al na een half uur bereikt.

In een gelijkopgaande eerste helft was het Feyenoord dat op voorsprong kwam. Uitblinker Rick Karsdorp zorgde vanaf rechts voor een uitstekende voorzet die door Michiel Kramer uitstekend werd binnengekopt. Feyenoord kon niet al te lang genieten van de voorsprong. Zeven minuten later was de stand al weer gelijk. Roda middenvelder Faik schoot een vrije trap van een meter of 20 prachtig met effect in de verre hoek. Op slag van rust was Feyenoord dicht bij de tweede treffer. Elia trof met een dwarrelbal de lat boven doelman Kurto.

Roda JC smeet met haar krachten en dat leverde in het begin van de tweede helft de nodige mogelijkheden op. In het laatste deel van de wedstrijd waren de krachten bij de Limburgers op. Feyenoord kreeg steeds meer controle op de wedstrijd en kreeg de mogelijkheden om het uit te spelen. Kuyt was dichtbij, maar trof geen doel. Daardoor bleef het uiteindelijk 1-1 in Limburg.

Ranglijst: Feyenoord zakt naar vierde plaats

Feyenoord is door het gelijkspel in Kerkrade naar de vierde plaats op de ranglijst gezakt. De achterstand op koploper Ajax bedraagt nu drie punten. Heracles heeft twee punten meer. PEC Zwolle staat derde met een punt voorsprong op Feyenoord.

Uitslag: 1-1 (1-1)

0-1 Michiel Kramer ('20)
1-1 Faik ('27)
Van Boekel
17.142 toeschouwers

Feyenoord: Jan-Arie Van der Heijden ('26)

Feyenoord in Beeld: fotoreportage Roda JC - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.