Feyenoord met 10 man naar knappe zege bij competitiestart: 3-2

8 augustus 2015
-
-

Feyenoord is de competitie begonnen met een 3-2 thuiszege op FC Utrecht. Na 50 minuten kwam de ploeg met tien man te staan door een zwaar bestrafte rode kaart voor Rick Karsdorp. Na de 1-1 vocht Feyenoord zich alsnog naar een 3-2 zege.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd, maar kon dat niet al te lang vasthouden. Feyenoord had een duidelijk overwicht, maar creëerde daaruit veel te weinig. Toch kwam de ploeg op 1-0. Marko Vejinovic legde een vrije trap schitterend op het hoofd van Kazim die binnen kon koppen. Toornstra voorkwam de gelijkmaker door een kopbal van Barazite van de lijn weg te halen.

Feyenoord begon slecht aan de tweede helft. Daar kwam na vijf minuten een directe rode kaart van Karsdorp bovenop. Bij een poging om de bal te halen gleed hij door op de enkel van Kum. Scheidsrechter Blom bestrafte het zwaar met een directe rode kaart. Feyenoord moest met tien man vervolgens steeds meer terug. FC Utrecht ging drukken, hetgeen uiteindelijk de 1-1 opleverde via Haller.

Het mentaal sterke Feyenoord raakte niet in mineur, maar zette juist aan. Met tien man zorgde de ploeg direct voor gevaar. Binnen vier minuten stond Feyenoord alweer op voorsprong. Het was Vilhena die de bal in de korte hoek langs de keeper kon werken. Even later werd het zelfs ook nog 3-1. Cortie maakte ene overtreding op Bilal Basacikoglu toen die op doel wilde schieten. Kuyt aarzelfde niet en schoof hem zelfverzekerd onderin de hoek. Zes minuten in blessuretijd mocht ook Haller nog aanleggen voor een penalty toen hij na een duwtje gretig onderuit was gegaan. De penalty van Haller bracht de 3-2 eindstand op de borden.

FC Utrecht: Ayoub ('59)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('87)
FC Utrecht: Cortie ('80)

Kenneth Vermeer, Rick Karsdorp, Sven van Beek, Terence Kongolo, Miquel Nelom, Karim El Ahmadi, Jens Toornstra ('67 Jan-Arie Van der Heijden), Marko Vejinovic, Dirk Kuyt, Colin Kazim-Richards ('57 Tonny Trindade de Vilhena), Bilal Başacıkoğlu ('86 Elvis Manu)

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage van de wedstrijd Feyenoord - Fc Utrecht

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.00. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.