Drama Feyenoord compleet; play-offs na 3-0 nederlaag in Zwolle

17 mei 2015
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de derde plaats vast te houden. Ook de vijfde wedstrijd op rij werd niet gewonnen. PEC Zwolle was met 3-0 veel te sterk voor de Rotterdammers.

Na een nerveus begin in Zwolle van beide kanten nam Feyenoord in het verloop van de eerste helft het initiatief. Feyenoord wist daar echter bar weinig uit te creëren. Alleen Boëtius kwam in de buurt met een schot op de paal.

Zeven minuten na rust kwam de thuisclub op voorsprong. Rienstra troefde Mathijsen af en schoot binnen. Vervolgens stortte Feyenoord compleet in. Fred Rutten probeerde het nog door zowel Achahbar als Manu in te brengen. Twintig minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist PEC Zwolle kreeg een strafschop en Karsdorp een zwaarbestrafte rode kaart voor duwen. Necid schoot de penalty onberispelijk binnen en velde daarmee het vonnis over Feyenoord. Diezelfde Necid zou in de slotminuut nogmaals scoren voor de statistieken.

Ultrakorte persconferentie Rutten duurt slechts 22 seconden

Fred Rutten hield na afloop een ultrakorte persconferentie. Hij begon gehaast met het feliciteren van zijn tegenstander Ron Jans. Vervolgens gaf hij aan 'geen behoefte te hebben om nu na te praten over de wedstrijd'. "Ik hoop dat jullie daar begrip voor hebben. Ik ga vanavond met Martin van geel zitten om te bepalen wat het beste is voor de club," zo sloot hij af. Hij vertrok vervolgens direct, de rest verbouwereerd achterlatend.

Vermeer: 'we hebben de trainer laten vallen'

Kenneth Vermeer stond na afloop van de dramatische nederlaag tegen PEC Zwolle aangeslagen RTV Rijnmond te woord. "Ik wil geen verkeerde dingen zeggen zo snel na de wedstrijd. Ik heb nog steeds zware woede in me. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat we de trainer hebben laten zitten en dat doet me pijn. We hebben het in eigen hand gehad en als je ziet hoe we de laatste weken spelen, dan is dat zwaar teleurstellend. Ik ben een beetje tekeer gegaan in de kleedkamer."

[video] Immers: 'twee wedstrijden op rij gewoon afgeslacht'

[Foto's] Supporters wachten spelersbus op bij De Kuip

Tientallen Feyenoord fans wachtten zondagavond de bus op bij De Kuip. Kritiek richtte zich daarbij niet alleen op Rutten, maar ook op de directie. Met aanvoerder Clasie voorop gingen diverse spelers het gesprek aan met de fans.

BramaDrostRienstra

van HintumSainsburyvan der Werffvan Polen (C)

Hahn

'68 Necid voor Nijland
'76 Broerse voor Sainsbury

Feyenoord in Beeld: 103 foto's PEC Zwolle - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  3 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.03. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.