Wanprestatie Feyenoord in De Kuip: 0-1 tegen Eagles

19 april 2015
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag een wanprestatie afgeleverd in De Kuip. Tegen degradatiekandidaat Go Ahead Eagles werd in De Kuip met 0-1 verloren. De Eagles hervonden in De Kuip weer wat hoop na zeven nederlagen op rij.

Feyenoord wist in de eerste helft nauwelijks gevaar te stichten. Karim El Ahmadi was nog het dichtstbij en doelpunt toen zijn kopbal de paal raakte. Aan de andere kant werden twee doelpunten van de Eagles vanwege buitenspel afgekeurd, de eerste was daarbij onterecht. Feyenoord kwam daar goed bij weg.

In de tweede helft durfde de Eagles er meer uit te komen. Dat leverde ook succes op voor de degradatiekandidaat. Bij een van de aanvallen halverwege de tweede helft was het Reimerink die de 0-1 kon maken. Feyenoord moest in de slotfase op zoek naar de gelijkmaker. De druk kwam er wel, maar het bleek te laat om de gelijkmaker nog te kunnen forceren.

[video] Clasie was 'not amused' na afloop

[video] Stoeltjesactie in Kuip levert halve ton op voor Sophia

Clasie: 'een schande, slechtste wedstrijd die ik met Feyenoord in De Kuip heb gespeeld'

Jordy Clasie had na afloop bij Fox Sports ook geen verklaring voor de wanprestatie van zijn ploeg zondagmiddag. 'Het is voor mij een raadsel waarom het tempo zo laag was. Dit is niet het Feyenoord dat ik ken. Het is misschien wel de slechtste wedstrijd die ik ooit met Feyenoord heb gespeeld in De Kuip. Dan zie je dat je zulke wedstrijden gewoon verliest. Een drama, een schande mag je rustig zeggen. De afspraken werden niet nagekomen. Dan maak je je het jezelf moeilijk. In de eerste helft creëerden we nog een aantal kansen waaruit je moet scoren. Daarna hebben we heel weinig nog laten zien. Het lijkt wel of er geen power meer in de ploeg zat. Dit is niet het Feyenoord dat ik ken.'

Rutten: 'met zijn allen gefaald'

Fred Rutten was naast teleurgesteld ook verrast door de nederlaag die Feyenoord zondag in De Kuip leed. ‘Ik had dit absoluut niet verwacht’, zei de trainer kort na de 0-1 tegen Go Ahead Eagles. ‘Het was een totale offday voor ons. Ik kan nu gaan benoemen wat fout ging of wat niet goed was, maar we hebben in totaliteit gefaald.’

Volgens Rutten was het spel van Feyenoord te gelaten. ‘We toonden weinig initiatief. In de rust voelde ik dat ik wat moest doen, daarom brachten we Boëtius en Vilhena. We wilden op die manier wat agressie in de ploeg brengen en hoopten dat de vonk zou overslaan.’

De trainer besloot zondag zijn korte terugblik met de boodschap dat Feyenoorde snel het vizier op de volgende wedstrijd moet richten die op het programma staat, uit tegen FC Groningen. ‘We moeten deze nederlaag snel wegstoppen. Ook nu geldt: we mogen hier maximaal 24 uur over rouwen, daarna moeten we ons klaar gaan maken voor de volgende wedstrijd. We staan nog vier punten voor op Vitesse, dus hebben alles nog in eigen hand. Daar hou ik mij aan vast.’

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage 116 foto's online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  2 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.12. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.