Feyenoord geeft dreun aan AZ in strijd om derde plaats: 1-4

5 april 2015
-
-

Feyenoord heeft AZ in de strijd om de derde plaats een enorme dreun uitgedeeld. In Alkmaar werd het maar liefst 1-4 voor Feyenoord. Daarmee was de ploeg nog lief voor de Alkmaarders.

Feyenoord speelde vanaf het begin goed in Alkmaar. De ploeg zette continu druk op de opbouw van AZ en liet daardoor de thuisploeg niet in de wedstrijd komen. Het dwong de fouten af bij AZ. Dat leidde onder andere al na drie minuten tot de 0-1. Luckassen werkte de bal achter de eigen doellijn. Feyenoord liep vervolgens al voor rust uit naar 0-3. Eerst was het Achahbar die al zijn vierde treffer maakte in drie duels voor Feyenoord. Vervolgens kon Manu na diverse kansen gemist te hebben uiteindelijk wel de 0-3 maken.

In de tweede helft ging Feyenoord op dezelfde voet door. De 0-4 kwam na een uur spelen opnieuw op naam van Elvis Manu. Feyenoord nam daarna wat gas terug en speelde de wedstrijd op het gemak uit. De concentratie werd minder en dat leverde vlak voor tijd nog een tegentreffer op. Sven van Beek speelde de bal terug op Kenneth Vermeer, die de bal knullig onder zijn voet door liet gaan. Het zal alleen bij Van Beek en Vermeer nog tot een vervelend gevoel hebben geleid. Feyenoord had een uitstekende wedstrijd achter de rug en zette daarmee verdiend een enorme stap naar veiligstellen van de derde plaats.

Ranglijst: Feyenoord stevig op derde plaats en kan weer omhoog kijken

Feyenoord staat door de zege op AZ nu heel stevig op de derde plaats. De voorsprong op AZ is inmiddels gegroeid tot zeven punten. De achterstand op Ajax daarentegen is geslonken tot zes punten na het gelijkspel van Ajax uit bij FC Utrecht. Feyenoord mag daarom weer voorzichtig omhoog gaan kijken.

Uitslag: 1-4 (0-3)

0-1 Onbekend ('2)
0-2 Anass Achahbar ('40)
0-3 Elvis Manu ('45)
0-4 Elvis Manu ('59)
1-4 Onbekend ('88)