Feyenoord herstelt zich van 0-2 achterstand: 3-2 tegen Excelsior

22 februari 2015
-
-

Feyenoord is met de schrik vrijgekomen in de eigen Kuip. Na een 0-2 achterstand wist Feyenoord uiteindelijk met 3-2 te winnen. Kazim, Toornstra en Immers zorgden voor de treffers nadat Excelsior al in de 50ste minuut met tien man kwam te staan.

Feyenoord domineerde de eerste helft, maar het was Excelsior wist wel raad met Feyenoord in de De Kuip. Eerst was het Van Weert die, weliswaar in buitenspelpositie, ongehinderd mocht binnenschieten. Vervolgens kon hij vrijstaand ook de 0-2 binnenkoppen. Feyenoord leek een ontluisterende middag tegemoet te gaan.

In de tweede helft kantelde een moment de wedstrijd. Mattheij kreeg rood vanwege hands in het strafschopgebied. Kazim benutte vervolgens de penalty. Het gaf Feyenoord het geloof dat de ploeg erop en erover kon. Met tien man was Excelsior niet bestand tegen de druk van Feyenoord. Eerst was het invaller Toornstra met de gelijkmaker alvorens Immer de winnende kon binnenkoppen.

Na vijf missers eindelijk penaltydoelpunt voor Feyenoord

Na vijf gemiste penalties was het eindelijk weer eens raak voor Feyenoord. Kazim nam de penalty opnieuw en wist nu wel doel te treffen.

Ranglijst: Feyenoord weer derde op zes punten van Ajax

Feyenoord is door de zege weer op de derde plaats terechtgekomen. De ploeg heeft evenveel punten als AZ, maar een beter doelsaldo. De achterstand op Ajax bedraagt weer zes punten, nu Ajax met 1-1 gelijkspeelde bij Willem II.

Uitslag: 3-2 (0-2)

0-1 van Weert ('7)
0-2 van Weert ('30)
1-2 Colin Kazim-Richards ('50)
2-2 Jens Toornstra ('77)
3-2 Lex Immers ('79)