Feyenoord weinig overtuigend naar winst op ADO: 2-1

1 februari 2015
-
-

Feyenoord heeft op weinig overtuigende wijze zondagmiddag in De Kuip gewonnen van ADO Den Haag. Na het goede spel en de complimenten in de Arena, maar zonder zege, wist de ploeg thuis zonder goed te spelen zelf wel te winnen.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten leek Feyenoord af te stevenen op een grote zege. Feyenoord viel aan en kwam al vroeg op voorsprong via een doelpunt van Lex Immers uit een voorzet van Miquel Nelom. Binnen de 20 minuten was het 2-0 toen Timothy Derijck een mislukte inzet van Jens Toornstra in eigen doel schoot.

In plaats van door te gaan verslapte de ploeg van Fred Rutten. De ploeg zette niet meer de druk van de eerste twintig minuten en liet het tempo zakken. ADO kon zich daardoor herpakken. Vlak na rust wist Van Duinen met een mooie kopbal de aansluitingstreffer te maken. Dat gaf de uitploeg het vertrouwen dat er meer inzat. Het bleef daardoor tot het einde spannend, al waren de beste kansen voor Feyenoord. Het dichtst bij een doelpunt was Boetius, die de paal trof.

Gemengde gevoelens Immers bij zege op ADO

Lex Immers liet na afloop voor de camera van Fox Sports weten gemengde gevoelens te hebben bij de zege op ADO. 'Deze overwinning heeft twee gezichten. Aan de ene kant is het lekker om drie punten te halen, aan de andere kant is dit toch tegen mijn oude club. Ik had liever dat ploeggenoten een paar keer hadden gescoord. Maar vandaag was het doelpunt toch wel noodzakelijk zoals je gezien hebt.'

'Dat ik onzichtbaar goed speelde? Dat heb ik vaker gehoord. Van een hoop mensen intern proef ik de waardering, dat is het belangrijkste.' Immers kwam bij Feyenoord - ADO met zijn kleine het veld op. 'Vanaf het begin wacht hij al. Na twee-en-half jaar is hij eindelijk aan de beurt. Dat zegt alles over deze club. En dat het dan tegen ADO is, is dan extra mooi.'

Rutten: 'hebben de punten vechtend binnengehaald'

Fred Rutten was na afloop blij dat zijn ploeg ondanks het mindere spel gewoon wel wist te winnen. 'De eerste 30 minuten hebben we het uitstekend gedaan,' zo liet hij weten tegenover Fox Sports. 'De afspraken werden uitstekend uitgevoerd. Daarna verwaarloosden we het een beetje. Dan zie je dat elke tegenstander het Feyenoord moeilijk kan maken.'

'In de tweede helft ging het op en neer, maar was het niet meer het voetbal wat wij graag zien. De tegengoal vlak na rust speelt dan mee. We hebben de zege binnengesleept. Dat is het belangrijkste. Ik heb al vaker gezegd dat deze ploeg goed kan vechten. We hebben de punten vechtend binnengesleept.'

Ranglijst: Feyenoord loopt drie punten in op Ajax

Feyenoord is door de zege op Ajax drie punten ingelopen op Ajax. De Amsterdammers verloren vrij kansloos met 1-0 bij Vitesse. De achterstand van Feyenoord op Ajax bedraagt nu nog vijf punten.

Feyenoord in Beeld: 102 foto's Feyenoord - Ado Den Haag

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.58. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.