Zure nederlaag voor Feyenoord in Eindhoven: 4-3

17 december 2014
-
-

Feyenoord heeft de inhaalwedstrijd in het Philips Stadion tegen PSV op wel heel zure wijze verloren. Na een knotsgekke wedstrijd verloor Feyenoord uiteindelijk door een doelpunt in de 93ste minuut.

Feyenoord begon uitstekend aan de wedstrijd. De ploeg was geteisterd door het ontbreken van eerst Toornstra en vlak voor de wedstrijd ook nog door zijn beoogde vervanger Boetius, die ziek afhaakte. Desondanks stond het tactisch plan van Rutten als een huis. De PSV verdediging wist geen raad met de lopende Kazim en Manu voorin. Dat leverde ook de 0-1 op. Manu profiteerde van een fout van Bruma en sloot vervolgens in een leeg doel te slap in. Bruma wist de bal nog te achterhalen, maar gleed vervolgens met bal en al in het doel. Feyenoord kreeg vervolgens een unieke mogelijkheid op de 0-2.

Bij een van de eerste gelegenheden aan de andere kant was het 1-1. Bij een aanval trok De Jong Kongolo naar de grond. Vrijstaand kreeg hij vervolgens de bal en tikte hij de 1-1 binnen. Scheidsrechter Kuipers zag het niet en keurde het doelpunt tot afgrijzen van Fred Rutten goed. Vervolgens kantelde de wedstrijd. Feyenoord had een klapje gehad van de tegengoal. PSV trok vervolgens ten aanval op zoek naar de tweede treffer. De ploeg trok de treffer niet over, waardoor Feyenoord weer terugkeerde in de wedstrijd. De ploeg was in de tegenaanval gevaarlijk. Vlak voor rust leverde dat de verdiende voorsprong op. Clasie zette El Ahmadi vrij, die met zijn eerste competitiewedstrijd van het seizoen Feyenoord op voorsprong bracht.

Na rust veranderde de wedstrijd. Het hoge tempo van de eerste helft in combinatie met het drukke programma van de afgelopen weken leek zijn tol te gaan eisen. Toen Luuk de Jong in vijf minuten tijd de stand met twee kopdoelpunten op 3-2 bracht leek het vlammetje van Feyenoord langzaam te doven. Protesten waren er niet eens bij de 3-2, hoewel Vermeer opzichtig gehinderd werd door Narsingh. Omdat PSV thuis niet durfde door te drukken, kreeg Feyenoord de tijd energie te hervinden. Dat leverde nog een slotoffensief dat op prachtige wijze werd beloond met een kopdoelpunt van Kazim. In de laatste minuut kwam Feyenoord op karakter langszij.

In de vier minuten blessuretijd ging Feyenoord voor de winst. De ploeg had het gevoel erop en erover te kunnen, zoals velen in het Philips Stadion. Een slechte corner werd de ploeg echter fataal. PSV was binnen notime voorin en speelde het vervolgens goed uit, waarna Depay de winnende binnen kon schuiven.

Kuipers geeft in de rust fout al toe

Jordy Clasie liet na afloop weten in de rust met drie andere spelers op bezoek te zijn geweest bij scheidsrechter Kuipers. Die gaf toen al toe dat aan de 1-1 van Luuk de Jong een '100% overtreding' voorafging, zo liet de Feyenoord weten. 'Dat zijn cruciale momenten. Dat niemand dat ziet. Daar mogen we de nederlaag niet aan wijten. Maar dit soort momenten zijn wel heel belangrijk.'

Clasie: 'kinderachtig, hoe we het weggeven'

Jordy Clasie kon het na afloop niet geloven dat zijn ploeg alsnog verloor in het Philips Stadion. In de 89ste minuut kwam Feyenoord langszij. Maar in de 93ste minuut gaf Feyenoord het alsnog wel. Feyenoord had een corner in blessuretijd, maar deed dat slecht en zag PSV via de counter alsnog op 4-3 komen. 'Je hebt notabene zelf een corner. Dat was heel kinderachtig hoe we dat weggaven,' zo wa hij nors voor de camera van Fox Sports.

Na een goede eerste helft kon de ploeg in de tweede helft hetzelfde niet meer brengen. 'Het pijpje was leeg na de 3-2. Dat kon je wel zien. We hadden niet de kracht meer om echt kansen te creëren. Als je hem dan toch maakt, mag je hem nooit weggeven.'

15  2 3-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.24. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.