Feyenoord in blessuretijd naar 2-2 gelijkspel

14 december 2014
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag in De Kuip met 2-2 gelijkgespeeld tegen AZ. Feyenoord was de betere ploeg, maar moest na een onverwachte 0-2 achterstand knokken om nog gelijk te maken. Clasie zorgde ver in blessuretijd voor de gelijkmaker.

Feyenoord domineerde in de eerste helft. Tegen de verhouding in stond AZ echter op een 0-2 voorsprong. Twee kansen leverden doelpunten op van Hoedt en Tankovic. Feyenoord probeerde het wel, maar wist in de eerste helft het doel niet te vinden. Toornstra was nog het dichtst bij een treffer met een schot op de paal.

In de tweede helft kwam Feyenoord via een uitstekend doelpunt van Kazim op 1-2. Met nog een kleine 40 minuten te spelen leek er nog voldoende tijd voor de gelijkmaker. In een veelbewogen tweede helft ontstonden er grote kansen voor beide doelen. AZ kreeg op de counter ruimte en vond steeds de uitblinkende Vermeer op haar weg. Het duurde tot de 93ste minuut alvorens Feyenoord kon toeslaan. Aanvoerder Clasie zette Feyenoord op de verdiende gelijkmaker.

Hamstringblessure voor Toornstra, inzetbaarheid tegen PSV twijfelachtig

Jens Toornstra is halverwege de tweede helft uitgevallen in het duel tegen AZ. De zo belangrijke Toornstra liep een hamstringblessure op. Volgens het AD is de kans, dat hij de topper tegen PSV haalt, minimaal. Fred Rutten liet in een eerste reactie al weten dat het er niet goed uitziet voor Toornstra en dat hij er vanuit gaat dat Toornstra er woensdag niet bij is.

Rutten: 'ongelooflijk dat we bij rust met 0-2 achter stonden'

Fred Rutten kon na afloop niet begrijpen dat zijn ploeg na zo'n goede eerste helft met 0-2 achterstond bij rust. "In de eerste helft speelden we uitstekend. De eerste helft was misschien wel een van de beste van het seizoen. We hielden het tempo heel hoog. In de rust vonden we het ongelooflijk dat we 2-0 achter stonden, dat klopte niet volgens het wedstrijdbeeld,' zo gaf hij aan voor de camera van Fox Sports.

'In de tweede helft wisten we snel te scoren. Daarna was er te weinig overleg waardoor AZ een aantal kansen kreeg. Uiteindelijk mag je dan nog gelukkig zijn als je de gelijkmaker maakt,' aldus de coach die vond dat zijn ploeg meer had verdiend. De ploeg verloor ook Toornstra met een hamstringblessure. 'Dat is vooral erg teleurstellend voor Jens, maar we hebben een brede selectie. Andere spelers moeten nu opstaan en dat zal ook wel gebeuren.'

Feyenoord in Beeld: 118 foto's Feyenoord - Az online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  2 1-1 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.78. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.