Vitesse en Feyenoord komen niet tot scoren: 0-0

9 november 2014
-
-

In een spannende wedstrijd kwamen Vitesse en Feyenoord niet tot scoren toe. Na de zware wedstrijd op donderdag was Feyenoord ook in het Gelredome de betere ploeg. Feyenoord wist het met name in de eerste helft niet af te maken. Feyenoord kreeg dit seizoen in uitduels nog geen enkele tegentreffer te verwerken.

Feyenoord heerste in de eerste helft in Arnhem. Achterin gaf de ploeg maar weinig weg. Voorin waren er onder meer kansen voor Manu en Immers om op voorsprong te komen. Na rust was er meer evenwicht in de wedstrijd. Er waren maar weinig uitgespeelde kansen te noteren. Clasie en Boetius maakten even aanspraak op een succes, maar het zou uiteindelijk 0-0 blijven.

Ranglijst: Feyenoord zakt naar vierde plaats

Feyenoord is door het gelijkspel in Arnhem naar de vierde plaats op de ranglijst gezakt. FC Twente is Feyenoord op doelsaldo (+1) voorbij. De achterstand op PSV en Ajax is opgelopen naar respectievelijk negen en vijf punten.

[video] Rutten: teleurgesteld over gelijkspel

[video] Rutten heeft moeite met gelijkspel

[video] Vermeer: Oranje voelt als beloning

Complimenten Rutten voor Karsdorp

Fred Rutten had na afloop complimenten Rick Karsdorp, die tegen Vitesse in de basis begon bij absentie van Luke Wilkshire. ‘Rick heeft het heel aardig gedaan. Hij is een jonge jongen en er stond veel druk op hem. Daarom is het mooi om te zien dat hij zeker niet door het ijs is gezakt. Voor Feyenoord is het geweldig dat er vandaag opnieuw een jongen van Varkenoord zijn mannetje stond.’

Rutten: als we echt top waren geweest hadden we hier gewonnen

Waar Vitesse-trainer Peter Bosz zondagmiddag tijdens de persconferentie na afloop van Vitesse – Feyenoord aangaf prima te kunnen leven met een gelijkspel, gold dat minder voor Fred Rutten. Bij Feyenoords hoofdtrainer overheerste de teleurstelling over het verlies van twee punten, zo vertelde hij in zijn terugblik op het doelpuntloze duel. ‘We hebben vroeg in de wedstrijd een paar goede kansen gehad. Als we er daarvan minimaal één hadden benut, is de kans groot dat we hier met drie punten waren vertrokken.’

Rutten zag zijn ploeg in de eerste helft spelen zoals hij het graag wilde zien. ‘Het voetbal was bij vlagen heel behoorlijk en we kregen daardoor ook de betere kansen. In dat opzicht zijn we als team op de goede weg in onze ontwikkeling. Daarom ben ik tevreden met de manier waarop we het vandaag hebben aangepakt, alleen minder tevreden met het resultaat. Daarom zijn we er nog niet, want als we echt top waren geweest hadden we hier gewonnen.’

Nadat Feyenoord in de eerste helft grotendeels de bovenliggende partij was geweest, golfde het duel in de tweede helft op en neer. Rutten: ‘Daarom was het in mijn ogen zeker geen 0-0 wedstrijd. Er stonden twee teams die wilden voetballen, waardoor het na rust twee kanten kon opvallen. Bij ons begon ook de vermoeidheid een rol te spelen, dat was met name te zien bij ons jonge centrale verdedigingsduo. Voor hen is dit ritme een nieuwe, maar goede ervaring. Het is jammer dat door dit resultaat de afstand naar de plaatsen boven ons weer wat groter is geworden.’

Rutten: 'Kongolo heeft zich heel kranig gedragen nadat hij bal op zijn apparaat kreeg'

Fred Rutten moest na afloop voor de camera van Fox Sports wel lachen over Terence Kongolo. De jonge verdediger kreeg een bal van dichtbij op zijn edele delen, een kwartier voor tijd. Hij liep vervolgens in het resterende deel van de wedstrijd krom van de pijn. Rutten had nog een wissel, maar koos er niet voor om Kongolo eruit te halen. 'Ik wilde nog een aanvallende wissel brengen. Terence heeft zich wel heel kranig gedragen. Als je zo de bal op jouw apparaat krijgt, dan is het wel heel moeilijk. Maar hij heeft zich er goed doorheen gevochten.'

Feyenoord in Beeld: 98 foto's Vitesse - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 0-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.65. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.