Feyenoord weer baas in eigen Kuip: 4-0

5 oktober 2014
-
-

Feyenoord was eindelijk weer baas in eigen huis in De Kuip. De ploeg behaalde de eerste competitiezege in De Kuip van het seizoen op overtuigende wijze. FC Groningen had niets in te brengen en op de 4-0 zege was dan ook weinig af te dingen.

Feyenoord begon slordig aan de wedstrijd. Na de zware wedstrijd van donderdag had de ploeg enige moeite in het ritme te komen. Halverwege de eerste helft werd de ban gebroken. Na een een-twee met Lex Immers wist Kazim met een bal laag in de verre hoek Feyenoord op voorsprong te zetten. Feyenoord was al duidelijk de betere ploeg en na de 1-0 ging d eploeg ook makkelijker voetballen.

Na tien minuten in de tweede helft moest Kappelhof van FC Groningen er met rood vanaf. Vlak daarna wist Immers de 2-0 binnen te kopen. Feyenoord bleef daarna op zoek naar meer doelpunt. De gretigheid leverde de nodige kansen op en uiteindelijk de 3-0 en 4-0. Die doelpunten kwamen op naam van de invallers Boetius en Te Vrede die daarmee zelfvertrouwen tankten. De zege was uitermate overtuigend en geeft de nodige hoop voor de komende periode.

[foto] TIFO-actie in De Kuip

Ranglijst: Feyenoord klimt naar 10e plaats op nog slechts vijf punten van de nummer 2

Feyenoord is door de ruime zege op FC Groningen naar de tiende plaats op de ranglijst geklommen. De ploeg heeft nu elf punten en staat daarmee nog maar vijf punten achter Ajax en PEC Zwolle die op de tweede plaats staan.

[video] Kongolo: het was genieten

[video] Rutten: moesten over drempel heen

Immers belangrijk met doelpunt en twee assists: 'mooie zondag'

Lex Immers was tegen FC Groningen weer belangrijk met een doelpunt en twee assists. 'Dit is een mooie zondag,' zo liet hij weten tegenover Feyenoord.nl. De ploeg had geen probleem met de zware wedstrijd van donderdag. 'We zijn hartstikke fit. We hebben vanmiddag met dezelfde gretigheid gespeeld als die we al eerder hebben laten zien, bijvoorbeeld tegen Ajax. Groningen is absoluut geen slechte tegenstander, maar heeft hier vanaf de eerste minuut geen kans gehad om echt in de wedstrijd te komen. Dat is ook onze verdienste en zegt iets over dit Feyenoord.'

Na een moeizame periode lijkt de ploeg het ritme gevonden te hebben, net nu de interlandperiode voor de deur staat. Immers: 'Het is inderdaad zo dat we nu het juiste ritme te pakken hebben. Aan de andere kant bieden de komende twee weken ons de kans om te herstellen en ons voor te bereiden op de komende fase van het seizoen. Het is aan ons om deze lijn ook na de break door te trekken.'

15  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.59. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.