Feyenoord verliest in De Kuip: 1-2 tegen Utrecht

24 augustus 2014
-
-

Feyenoord heeft ook de derde officiële thuiswedstrijd van het seizoen niet weten te winnen. FC Utrecht trok na een goede eerste helft van Feyenoord uiteindelijk met 1-2 aan het langste eind.

Feyenoord was veel sterker in de eerste helft. De ploeg kreeg goede kansen via onder andere Immers, Te Vrede, Manu en Vilhena. Het duurde echter tot het half uur voordat Te Vrede de score kon openen. Hij kopte een bal prachtig over de iets voor zijn goal staande doelman Ruiter. Het was opnieuw Te Vrede die doeltrof voor Feyenoord. In het vervolg kreeg Feyenoord meer kansen om de score uit te breiden.

Uit het niets was het FC Utrecht dat in blessuretijd van de eerste helft gelijkmaakte. Oar stelde Barazite in staat te scoren, compleet tegen de verhouding in.

Na rust kon Feyenoord weinig meer klaarmaken. Het overtuigende van de eerste helft was compleet verdwenen. FC Utrecht kon makkelijk stand houden. Na 72 minuten zorgde de achttienjarige invaller Rodney Antwi uit een scherpe counter voor 1-2. Feyenoord kon daar nauwelijks iets meer tegenover zetten.

Ranglijst: Feyenoord zakt naar tiende plaats

Feyenoord is door de nederlaag naar de tiende plaats op de ranglijst gezakt. Gezien het programma en de twee thuisduels op rij zonder zege is dat te weinig voor de ploeg van Fred Rutten. Volgende week zondag wacht in de competitie de uitwedstrijd tegen FC Twente, dat met slechts drie punten op de dertiende plaats staat.

Uitslag: 1-2 (1-1)

1-0 Mitchell Te Vrede ('33)
1-1 Barazite ('45)
1-2 Antwi ('73)