Feyenoord pakt de drie punten uit bij Roda JC: 1-2

4 februari 2014
-
-

Feyenoord liet het na een goede eerste helft opnieuw op billenknijpen aankomen. Uiteindelijk won de ploeg uit in Kerkrade met 1-2 van Roda JC.

Feyenoord was in de eerste helft veel te sterk voor Roda JC. De ploeg had geen kind aan de thuisploeg. Feyenoord zelf speelde goed verzorgd voetbal, de tegenstander was ronduit zwak te noemen. De ploeg kreeg een reeks goede kansen. Toch duurde het tot in blessuretijd van de eerste helft voordat Feyenoord op een ietwat veilige 0-2 stond. Eerst was het Immers die via een schuiver over de grond scoorde. Via de counter verdubbelde Armenteros de score.

Het was onbegrijpelijk dat Roda JC na het enorme krachtsverschil kon terugkeren in de wedstrijd. Nadat de ploeg in de tweede helft aanvankelijk vrij tandenloos kon meespelen, kwam het via een door Kali benutte penalty een kwartier voor tijd op 1-2. Daarna ging de ploeg er weer in geloven en werd het echt nog binnenknijpen voor Feyenoord. In de slotminuten kreeg Feyenoord de wedstrijd weer een beetje onder controle en kon het de meer dan verdiende drie punten eindelijk echt veiligstellen.