Topper tussen Feyenoord en Vitesse eindigt in 1-1

31 januari 2014
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de topper tegen Vitesse winnend af te sluiten. In De Kuip eindigde het duel uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel na een 1-0 voorsprong bij rust voor Feyenoord.

De beste kansen waren voor Feyenoord in de eerste helft. Boetius, Vilhena en Immers hadden mogelijkheden op de openingstreffer. Het was uiteindelijk niemand minder dan Graziano Pelle die de ban brak en Feyenoord nog voor rust op voorsprong bracht. Hij werd niet gedekt bij een voorzet van Boetius en kon vervolgens binnenkoppen. Even later had Vilhena een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. Velthuizen stopte zijn inzet echter.

Na rust kreeg Vitesse steeds meer balbezit. Dat leidde tien minuten na rust tot de gelijkmaker van Kashia. Vitesse controleerde vervolgens de wedstrijd, maar de beste mogelijkheden waren andermaal voor Feyenoord. Op zijn beurt kon Mulder tot twee maal toe Vitesse afhouden van de winnende treffer.

Ranglijst: Feyenoord blijft 4e, maar moet vrezen voor grotere achterstand op de kop

Feyenoord blijft ook na het gelijkspel tegen Vitesse op een voorlopig in ieder geval nog veilige vierde plaats staan. Koploper Ajax kan echter uitlopen tot negen punten voorsprong op Feyenoord. Dan zal het wel moeten winnen van angstgegner FC Utrecht.

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage Feyenoord - Vitesse

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.