Feyenoord heer en meester in De Kuip: 3-0

21 december 2013
-
-

Feyenoord was heer en meester zaterdagavond in De Kuip. PEC Zwolle werd kansloos met een 3-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Vanaf het begin zette Feyenoord druk en liet het de tegenstander niet aan voetballen toekomen. Dat leverde ook de nodige kansen op. Het was Lex Immers die na ruim een half uur spelen als eerste een kans van Feyenoord wist te verzilveren. De middenvelder speelde goed en bekroonde dat ook nog met zijn tweede doelpunt na 39 minuten. Met de 2-0 bij rust stond Feyenoord op een meer dan verdiende voorsprong al had het meer mogen scoren.

Na rust kon Feyenoord in de beginfase nog hetzelfde brengen. De ploeg domineerde en kreeg kansen. Het was Jean-Paul Boetius die via een prachtige uithaal voor de 3-0 zorgde. Daarna zakte het allemaal wat in, maar de ploeg kwam geen moment in de problemen tegen PEC Zwolle dat compleet kansloos was zaterdagavond.

[Foto] Spelers bedanken fans voor steun in 2013. Hand in hand!

[video] Indrukwekkende actie fans voor Koeman

Feyenoord als vierde de winterstop, loopt in op Vitesse en FC Twente

Feyenoord gaat als vierde de winterstop in. De ploeg kreeg naast het goede eigen spel tegen PEC nog een extra opsteker door het gelijkspel van zowel koploper Vitesse als FC Twente. De achterstand op de koploper bedraagt met ingang van de winterstop nu nog slechts vier punten.

Op 19 januari wordt de competitie door Feyenoord hervat met een uitwedstrijd in Utrecht.

Pelle: 'met een goed gevoel de winterstop in, Merry Christmas'

Aanvoerder Graziano Pelle was na afloop van de goede zege van Feyenoord op PEC Zwolle een gelukkig man. 'We hebben goed gespeeld. Dit is belangrijk,' zo stelde hij voor de camera van Fox Sports. 'Met deze spirit moeten we doorgaan. Voor de wedstrijd voelde ik al dat het elftal heel scherp was. Iedereen was volledig gefocust om te winnen. De laatste wedstrijd wilden we per se winnen. En nu gaan we de winterstop terwijl we dichterbij de concurrentie komen. Dat is lekker.'

Het overlijden van de vader van Koeman had deze week indruk gemaakt op de ploeg. Met Koeman erbij gaf dat extra spirit. 'De coach staat heel dicht bij ons en wij bij hem. Het is mooi voor hem dat we gewonnen hebben. Maar sowieso willen we elke wedstrijd winnen. We gaan met een goed gevoel de winterstop in. Merry Christmas'.

Opstelling PEC Zwolle

Boer, van Polen, van der Werff, Broerse, Achenteh ('46 Van Hintum), Saymak, Mokotjo, Drost ('46 Nijland), Klich, Thomas, Benson

Feyenoord in Beeld: Feyenoord - PEC Zwolle

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 21 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 3-0 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.62. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.