Topper in De Kuip eindigt in 2-2

10 november 2013
-
-

De topper in De Kuip tussen Feyenoord en AZ eindigde in een 2-2 gelijkspel. Feyenoord speelde bij vlagen echt uitstekend, maar wist de drie punten niet in eigen huis te houden.

Feyenoord opende uitstekend en zette AZ vanaf het begin onder druk. Dat leverde diverse kansen op. Vilhena, Te Vrede, De Vrij en Immers kregen de mogelijkheden om hun ploeg op voorsprong te zetten. Het was AZ-doelman Esteban die zijn doel in de eerste helft schoon wist te houden. Daar waar Feyenoord het scoren naliet was het AZ dat tegen de verhouding in via Johansson 0-1 voor kon komen.

Na rust kreeg Feyenoord loon na werken toen achtereenvolgens Te Vrede, zijn derde doelpunt in drie wedstrijden, en Immers voor de 2-1 zorgden. Feyenoord leek vervolgens door te kunnen drukken. Doordat dat uitbleef bleef AZ hoop houden. Onnodig gaf Janmaat een penalty weg. Het was Johansson die Feyenoord nog een keer pijn kon doen. In de slotfase wilde beide ploegen nog voor de zege gaan, maar het zou bij 2-2 blijven.

Ranglijst: Feyenoord nu zesde op drie punten van koploper Vitesse

Feyenoord staat na het gelijkspel zesde op de ranglijst. De achterstand op de nieuwe koploper Vitesse bedraagt nu drie punten.

Feyenoord in Beeld: Fotoreportage Feyenoord - AZ online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.