Kalou schiet Feyenoord naar 3-1 zege

12 september 2004
-
-

Feyenoord heeft na het puntverlies in de vorige wedstrijd zich weer hersteld en won overtuigend met 3-1 van FC Twente in de eigen Kuip. Zonder de angels N'Kufo en Cziommer had Feyenoord relatief weinig moeite met FC Twente. Feyenoord begon uitstekend en kreeg een reeks kansen en hoekschoppen. De eerste hoekschop van de tegenstander in de 38ste minuut was echter direct raak, Zomer kon de 0-1 binnenkoppen. Feyenoord raakte niet van streek en kwam nog voor rust alweer op gelijke hoogte. Op de rand van het strafschopgebied kon Ono de bal in de hoek binnenschuiven. Het was Boschker die FC Twente in de eerste helft op de been had gehouden met een reeks goede reddingen. Na rust was het Salomon Kalou die voor Feyenoord de overwinning binnenhaalde. Eerst rondde hij zelf een solo waarbij hij diverse spelers aftroefde, goed af. Een kwartier voor tijd schoof hij op identieke wijze als Ono de bal laag in de hoek voor de 3-1. Daarmee was Feyenoord van de terechte overwinning verzekerd.

Bekijk hieronder de link naar het scorebord voor een verslag van minuut tot minuut.

Feyenoord blijft koploper; loopt uit op Ajax

Feyenoord blijft ook na de vierde competitieronde aan de kop van de ranglijst. De ploeg liep qua doelsaldo iets uit op PSV dta slechts met 1-0 wist te winnen van RKC Waalwijk. De grote winst van het weekend voor Feyenoord was echter het twee punten uitlopen op Ajax. De Amsterdammers speelden verrassend met 3-3 gelijk tegen ADO Den Haag na een 0-3 voorsprong van de Amsterdammers.

Kalou voegt zich naast Kuyt aan kop topscorerslijst

Salomon Kalou staat na zijn twee goals tegen FC Twente nu op vier goals uit vier duels. Daarmee staat hij naast Dirk Kuyt bovenaan de topscorerslijst. Net als de twee Feyenoorders hebben ook Vennegoor of Hesselink, Smolders en Van der Haar vier doelpunten achter hun naam.

Goed debuut voor Portugees Basto

De Portugees Basto maakte in het duel tegen FC Twente zijn debuut voor Feyenoord. Hij kreeg de voorkeur op de linksbackplaats boven Mtiliga. De Portugees speelde de gehele wedstrijd en maakte een bevredigende indruk.

Gullit: Boschker voorkwam monsteruitslag

Ruud Gullit vond dat zijn elftal het vandaag professioneel uitgespeeld had. "Ze kwamen niet om te voetballen. Dan moet je geduld hebben. Dat hebben we bij vlagen goed gedaan. je moet dan heel attent blijven en zakelijk blijven spelen. Dan komt die kans vanzelf wel. Wij moeten ons concenteren om geduld te hebben. Daar zit een filosofie achter, dat doe je om niet in de counter te lopen. Zehebben geen kans gecreeerd. Door even onoplettendheid kwamen ze toch voor, dat kan gebeuren. Als je dan je geduld behoud dan win je de wedstrijd gewoon."

Gullit telde in het duel minimaal tien open kansen. "Het was aan sander Boschker te danken dat het in de eerste helft niet al klaargeweest was. Hij zorgde voor ongelofelijke reddingen. Dankzij hem werd het geen monsteruitslag."

De coach baalde er een beetje van dat hij zoveel spelers anderhalve week was kwijtgeweest vanwege interlandverplichtingen en hij niet verder kon bouwen aan zijn elftal. "Dat is vervelend, maar aan de andere kant doen ze zo wel belangrijke ervaring op die ons op de lange termijn kan helpen."

'84 Velten voor El Achmadi

Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-FC TwenteFeyenoordHvH.nl: Foto's Feyenoord - FC Twente
Q on Tour: Been There, Done That.Fr-Fotopage.tk: Fotos Feyenoord - FC Twente

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 57 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.