Pelle schiet Feyenoord met hattrick naar 3-1 zege

25 augustus 2013
-
-

Feyenoord heeft in de vierde competitiewedstrijd eindelijk de eerste punten weten binnen te slepen. In de eigen Kuip was Feyenoord heer en meester tegen NAC en won het uiteindelijk verdiend met 3-1. Graziano Pelle was opnieuw de grote man, hij zorgde voor een hattrick.

Feyenoord ging vanaf de eerste minuut op zoek naar de goal. De ploeg was veel sterker dan NAC. Het duurde echter nog ruim een half uur alvorens een van de kansen benut werd. Het was niet toevallig Pelle die in de 37ste minuut doeltrof uit een kopbal na een assist van Clasie. Binnen een minuut en vijf seconden zorgde diezelfde Clasie opnieuw voor de assist van waaruit Pelle de 2-0 kon binnenschuiven.

Acht minuten na rust maakte Pelle zijn hattrick compleet door een mooie voorzet van Armenteros af te ronden. NAC deed in het vervolg iets terug. Een sporadische kans leverde de 3-1 op van Joey Suk. Feyenoord bleef echter de bovenliggende partij. De 3-1 kwam totaal niet meer in gevaar, waardoor de eerste drie punten binnen waren.

Feyenoord stijgt naar voorlopige 14e plaats op ranglijst

Door de zege op NAC stijgt Feyenoord naar een voorlopige vierde plaats op de ranglijst. Afhankelijk van het resultaat van FC Utrecht - AZ kan Feyenoord nog een plaats zakken dit weekend.

Janmaat speelt 70 minuten bij rentree

Daryl Janmaat heeft zijn rentree gemaakt in het shirt van Feyenoord. De rechtsback was weer helemaal hersteld. Hij zou uiteindelijk 70 minuten meedoen. Koeman had al van te voren aangegeven Janmaat niet de volle 90 minuten te laten spelen als dat niet nodig was gezien het wedstrijdbeeld.

Feyenoord in Beeld: 100 foto's Feyenoord - NAC Breda online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 14 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 3-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.20. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.