Opnieuw geen zege in Gelredome: 1-1

5 mei 1935
-
-

Feyenoord heeft in het derde competitieduel het eerste puntverlies van het seizoen geleden. Opnieuw bleek het Gelredome een onneembare vesting en wist Feyenoord er niet te winnen. Na een mindere wedstrijd van Feyenoord werd het een 1-1 gelijkspel.

Feyenoord kwam in de 23ste minuut op voorsprong nadat de uitblinkende Saidi een corner goed in de verre hoek doorkopte.

Naarmate de wedstrijd vorderde drukte Vitesse Feyenoord meer terug en ging het strijdlustig voor de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk zeven minuten voor tijd via een doelpunt van Knopper. In de tweede helft kwamen de aanvallers Kuyt en Kalou er totaal niet aan te pas en werd er geen uitgespeelde kans meer gecreerd. Daardoor mag het gelijkspel wel als verdiend beschouwd worden.

Bekijk het uitstekende wedstrijdverslag van minuut tot minuut door JRC via de link hieronder naar het scorebord.

FEYENOORD BLIJFT KOPLOPER

Het puntverlies van Feyenoord in het Gelredome zal de ploeg achteraf weinig pijn doen. Feyenoord blijft koploper omdat zowel Ajax als PSV zelf ook niet verder kwamen dan een gelijkspel. PSV speelde 2-2 in Breda, Ajax kwam thuis niet verder dan 1-1 tegen FC Utrecht.

Gullit: heel slecht

Voor het eerst liet Feyenoord dit seizoen een mindere wedstrijd zien en Feyenoord coach Ruud Gullit was daar ook heel duidelijk over. "Dit was heel slecht" Volgens Gullit stond de verdediging uitstekend, maar konden zij de bal niet kwijt. Er waren volgens Gullit, die erg was te spreken over Saidi en Paauwe op het middenveld en de aanval veel te veel spelers die niet in vorm waren. "Dan is het ook moeilijk te wisselen aangezien er teveel niet goed waren". Op de bank dacht Ruud Gullit geruime tijd dat als het team met zo slecht voetbal toch zou winnen het wel eens een mooi seizoen zou kunnen gaan worden. Tot een zege kwam het dus uiteindelijk niet door het late doelpunt. "Een verdiend gelijkspel" aldus de Feyenoord coach, die nog maar eens aangaf dat zijn team nog en lange weg te gaan heeft en dat de vele doelpunten in de vorige wedstrijd het een en ander maskeerden.

'88 Jansen voor Dingsdag

Ego2.nl: Fotoreportage Vitesse-FeyenoordFeyenoordHvH.nl: Foto's Vitesse - Feyenoord10 in de Kuip: Fotoreportage Vitesse - Feyenoord (NIET vanuit het uitvak!!)
Fr-Fotopage.tk: Fotos Vitesse - Feyenoord 1-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.