Feyenoord wint topper tegen Vitesse: 2-0

21 april 2013
-
-

Feyenoord heeft de topper tegen Vitesse met 2-0 gewonnen. In de eigen Kuip was Feyenoord duidelijk te sterk voor de ploeg uit Arnhem.

In de eerste helft waren er weinig kansen te noteren. Voor Feyenoord was Immers dichtbij. Aan de andere kant kreeg Ibarra een mogelijkheid om de score te openen. Pas aan het einde van de eerste helft brak de wedstrijd echt los. Een foutje van scheidsrechter Nijhuis lag daaraan ten grondslag. Kalas raakte een bal van Pelle met zijn hoofd, de scheidsrechter zag er echter een handsbal in. De topscorer van Feyenoord wist wel raad met dit buitenkansje.

In de tweede helft kwam Vitesse er meer uit op zoek naar de gelijkmaker. Zonder Bony en Van Ginkel miste de ploeg echter zelfvertrouwen en stootkracht om er echt voor te gaan. Feyenoord kon het duel daarom vrij makkelijk onder controle houden. Bij een counter kwam de ploeg op 2-0 via een inzet van Immers. Daarna was de wedstrijd gespeeld en kwamen de punten makkelijker dan verwacht naar Feyenoord.

[Foto] Spelers en fans vieren feest

Nijhuis: 'Achteraf was het absoluut geen strafschop'

Scheidsrechter Nijhuis stelde na afloop voor de camera van Eredivisie Live dat hij fout zat bij de penalty voor Feyenoord. 'Ik stond er recht achter. Het leek dat de bal tegen zijn hand komt. Wat ik nu op de beelden van de camera achter het doel zie, zie je heel duidelijk dat het absoluut geen strafschop was. Dat is balen.'

'65 Qazaishvilli voor Reis

FR1908.net: Feyenoord - Vitesse 2-0Feyenoord in Beeld: 62 foto's Feyenoord - Vitesse online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 19 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.