Feyenoord neemt zware horde in kampioensstrijd: 2-1

17 maart 2013
-
-

Feyenoord blijft ook na de zware wedstrijd tegen FC Utrecht titelkandidaat. Feyenoord won thuis verdiend met 2-1 van FC Utrecht.

Feyenoord had in de eerste helft een duidelijk overwicht. FC Utrecht trok zich terug en probeerde Feyenoord vooral tegen te houden en op de counter iets te doen. Feyenoord gaf echter nauwelijks iets weg verdedigend. De verdiende 1-0 viel na een half uur spelen. Na enkele gemiste kansen voor Feyenoord was het natuurlijk opnieuw Pelle die voor de openingstreffer zorgde. Hij kapte Bulthuis uit en scoorde vervolgens.

Na rust probeerde FC Utrecht zich wat meer in de wedstrijd te spelen. Ze werden daarbij geholpen door een onbegrijpelijke fout van De Vrij die zich liet afbluffen door Van der Gun, 1-1. Feyenoord moest vervolgens weer op zoek naar de voorsprong. Die viel via twee minuten. Janmaat probeerde het met een punter. Hij rondde de door hem zelf opgezette actie mooi af. In de slotfase waren er kansen voor beide doelen, waardoor het erg spannend bleef. De drie punten gingen echter verdiend in de kluis in De Kuip.

Ranglijst: Feyenoord blijft op een punt van de kop

Feyenoord blijft door de zege op FC Utrecht volop meedoen in de strijd om het landskampioenschap. De ploeg heeft daarmee weer een zware horde genomen. De achterstand op koploper Ajax bedraagt slechts een punt. PSV staat tweede vanwege het betere doelsaldo. PSV en Feyenoord hebben een punt voorsprong op Vitesse.

47.000 toeschouwers

Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('21)

'70 de Kogel voor Mulenga (C)

Feyenoord in Beeld: fotoreportage Feyenoord - Fc Utrecht onlineFR1908.net: Feyenoord - FC Utrecht 2-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 36 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.