Oppermachtig Feyenoord wint met 0-3 in Nijmegen

3 maart 2013
-
-

Feyenoord was zondagmiddag in Nijmegen oppermachtig tege NEC. De club speelde als een ware kampioenskandidaat met veel vertrouwen. Uiteindelijk zou Feyenoord de score nog beperkt houden met 0-3.

In een uitstekende eerste helft was Feyenoord heer en meester. De ploeg kwam verdiend op voorsprong. Vilhena zorgde met een prachtige splijtende pass op Boetius voor een fantastische assist waarna de jonge buitenspeler heel beheerst binnenschoot. Feyenoord was veel beter, maar verzuimde het om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. Daardoor bleef het spannend bij de spaarzame, maar gevaarlijke momenten van NEC. Vlak voor rust kwam de ploeg op 0-2 toen Pelle een perfecte voorzet kon binnenkoppen.

Na rust toonde NEC meer durf. Daardoor werd Feyenoord wat teruggedrongen. De winst kwam echter geen moment in gevaar. Het was Boetius die met zijn tweede van de middag en de derde van Feyenoord de wedstrijd definitief in het slot gooide en de kroon zette op een prachtige voetbalmiddag voor Feyenoord.

[video] Boëtius heeft een prachtige actie in huis

Boëtius: 'We moeten in de titel geloven'

Jean-Paul Boetius tekende voor twee van de drie treffers tegen NEC. 'Ik train vaak apart op het afmaken met de trainers,' zo laat hij weten voor de camera van Eredivisie Live. 'Dat gaat de laatste tijd beter. Dan is het leuk om twee keer te scoren en dan even contact te hebben met de bank. Ik schoot voorheen vaak roekeloos en ben er nu heel bewust mee bezig de bal op techniek te raken.'

De aanvaller werd tijdens de wedstrijden enkele malen terechtgewezen door Koeman dat hij verdedigend niet scherp genoeg was. 'Ik weet zelf dat ik soms blijf suffen in verdedigend opzicht. Ik ben een bal-watcher en blijf dan teveel naar de bal kijken. En dan vergeet ik mijn verdediger. De trainer is er mee bezig me dan scherp te houden. Daar moet ik aan werken.'

Met de winst in Nijmegen heeft Feyenoord weer een lastige uitwedstrijd gehad. 'We zijn ervan overtuigd en geloven erin dat we voor de titel kunnen gaan. Als we gewoon onze wedstrijden blijven winnen, weet je nooit waar het schip strandt. We moeten gewoon met zijn allen geloven in de titel en ik denk dat iedereen dat ook wel doet.'

Koeman: 'elftal laat zien in de titel te geloven'

Voor de camera van Eredivisie Live liet Ronald Koeman weten met name in de eerste helft een superieur Feyenoord gezien te hebben. 'We speelden heel erg goed in de eerste helft. Alleen duurde het veel te lang voor dat het tweede doelpunt valt. In de score was ons superieure nog niet tot uiting gekomen.'

'Dan is de 2e vlak voor rust erg belangrijk. In de tweede helft werd het iets slordiger. Maar ik zag ook een agressiviteit in het verdedigen met elkaar. Ik heb rustig op de bank kunnen zitten. In verdedigend opzicht was iedereen de meerdere van zijn tegenstander. Dat waren we ook aanvallend en dan win je zo'n wedstrijd.'

'Boetius was bij momenten fantastisch in aanvallend opzicht. Ik moest hem toch aan zijn grote oren trekken, want hij liet Bovenberg een paar keer lopen. Maar we praten over een jongen van 18 jaar. Het zou gek zijn als we hem niets hoeven te zeggen. Hij ontwikkelt zich fantastisch en als hij dan ook rendement toont zoals vandaag, waar we heel veel op trainen, dan is dat prachtig om te zien.'

'Je voelt in de groep dat ze met de titel bezig zijn. En ze hebben dat vandaag ook laten zien. Het elftal laat zien in de titel te geloven. Er zat een agressie in dit elftal en dan zijn ze heel moeilijk te verslaan. Daar moet je van genieten. Maar volgende week is er weer een andere wedstrijd en dan moeten ze het ook weer laten zien.'

[video] Boëtius:'voetbal is genieten'

[video] Koeman: "Eerste helft fantastisch"

'70 Stutter voor Bovenberg

FR1908.net: NEC - Feyenoord 0-3Feyenoord in Beeld: 80 foto's NEC - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 1-3 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.83. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.