Feyenoord te sterk voor PSV: 2-1

24 februari 2013
-
-

Feyenoord wist eindelijk weer een topper winnend af te sluiten. De ploeg was in de eigen Kuip duidelijk te sterk voor koploper PSV. De 2-1 zege was dan ook meer dan verdiend.

In de eerste helft had Feyenoord wel een optisch overwicht, maar wist het maar weinig gevaarlijk te worden. PSV was in de omschakeling gevaarlijker. Feyenoord kwam na ruim een half uur op achterstand via Lens. Toen was de ploeg Martins Indi al verloren door een hamstringblessure. Feyenoord kreeg vervolgens nog voor rust twee mogelijkheden via Immers en Boetius.

Na rust was Feyenoord scherper en agressiever. Dat leverde in de 47ste minuut al de gelijkmaker op. Schaken troefde Marcelo af. Hij werd onderuit gehaald in het strafschopgebied, maar kon de bal al vallend binnenschuiven. Feyenoord drukte vervolgens door en kwam verdiend op 2-1. Het was niemand anders dan Pelle die voor de voorsprong zorgde. In het vervolg van de wedstrijd kon Feyenoord simpel standhouden.

Ranglijst: Feyenoord stijgt naar derde plaats op drie punten van PSV

Feyenoord doet door de zege tegen PSV weer volop mee in de strijd om de landstitel. Feyenoord klimt naar de derde plaats. De achterstand op PSV is weer geslonken tot drie punten.

[video] Vilhena: deze zege zeer belangrijk voor ons

[video] Schaken over zijn doelpunt

[video] Clasie: 'spelers jonasten me'

[video] Koeman: de ploeg liet overtuiging zien

[video] Janmaat: fantastische overwinning

[video] Koeman: verdiende zege; we waren beter, agressiever en wonnen meer duels

Schaken: 'PSV toont zich slechte verliezer'

Ruben Schaken nam voor de microfoon van Radio Rijnmond direct afstand van het opstootje in de catacomben van De Kuip. "Helaas is er wat gebeurd wat er eigenlijk niet bij hoort. We hebben snel de spelers van ons die aan het bakkeleien waren naar binnen getrokken. We moeten hier afstand van nemen. Als PSV raar wil doen, moeten ze dat zelf weten. Wij hebben gewonnen, zij tonen zich slechte verliezers. De rest is bijzaak."

[video] Sfeeractie Feyenoord bij opkomst

Pellé: 'We blijven geloven in de titel'

Graziano Pelle was opnieuw Man of the Match bij Feyenoord. De spits kwam uiteraard zeer blij voor de camera van Eredivisie Live. 'In de eerste helft kwamen we op ongelukkige wijze achter. Ik heb de spelers voor gehouden door te gaan, niet terug te vallen. Een gelijkspel was voor ons vandaag niet voldoende. De gelijkmaker was belangrijk. Daarna zijn we direct doorgegaan.'

'Da ik uiteindelijk met links de 2-1 maak, is mooi. Voor mij en voor iedereen. Mijn grootvader zei altijd dat je altijd moet proberen te schieten. Het was een mooie wedstrijd voor een fantastisch publiek. Het is fantastisch om hier in dit stadion te mogen spelen. We moeten de fans bedanken. Zij zijn heel belangrijk voor ons. We staan er nu weer bij. We blijven geloven in de titel.'

[video] Matchwinner Pellè trotse Feyenoorder

[video] Vechtpartij tussen spelers in de catacomben

In de catacomben is het tot een vechtpartij gekomen tussen de spelers van Feyenoord en PSV. Later meer beelden op TV Rijnmond. Hieronder een eerste video van Omroep Brabant.

Bekijk video

Hamstringblessure voor Martins Indi

Bruno Martins Indi is in de eerste helft uitgevallen met een hamstringblessure, zo werd inmiddels door Feyenoord bevestigd. De ernst van de blessure is nog onduidelijk, maar het lijkt er wel op dat de verdediger er even uit is.

Ronald Koeman over vechtpartij bij kleedkamer

Ronald Koeman reageerde na afloop bij RTV Rijnmond over de vechtpartij bij de kleedkamers. Jeremain Lens greep oris Mathijsen naar de keel. De aanvaller van PSV had het tijdens de wedstrijd al een paar keer aan de stok met Mathijsen. Koeman: 'Ik heb de beelden teruggezien. Het verhaal klopt. Lens stond hier al te wachten toen ik naar binnen liep. Op beeld zie ik dat hij Mathijsen bij zijn keel grijpt. Daarna is er commotie ontstaan waar spelers van beide elftallen bij betrokken waren. Lens is een international. Agressiviteit moet je tonen binnen de lijnen en niet uit frustratie na de wedstrijd.'

'77 Locadia voor Hiljemark

FR1908.net: Feyenoord - PSV 2-1Feyenoord in Beeld: 107 foto's Feyenoord - Psv online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.14. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.