Pijnlijk verlies Feyenoord in Zwolle: 3-2

17 februari 2013
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag pijnlijk verlies geleden in Zwolle. De ploeg stond na 5 minuten al met 2-0 achter. Dat was Feyenoord nog nooit in de historie overkomen. Bij rust stond het wel weer 2-2 door twee doelpunten van Pelle. Uiteindelijk ging de ploeg echter alsnog met 3-2 de boot in.

Na zes minuten stond het al 2-0 voor PEC. Eerst was er een mazzeltje voor PEC dat een voorzet via Pelle in de goal verdween. Vervolgens was het Lachman die voor de 2-0 zorgde. Vlak na het half uur sloeg Pelle weer eens toe. Hij maakte zijn fout goed door met een omhaal de 1-2 te maken. Een minuut later zorgde hij zelfs voor de 2-2. Feyenoord leek daarmee met de schrik vrij te kunnen komen. De ploeg had nog bijna een uur voor de winnende treffer.

De kansen kwamen er voor Feyenoord op de winnende. Immers, Vilhena, Martins Indi Verhoek en Pelle kregen allen kansen. Aan de andere kant bleef ook PEC gevaarlijk. Eerst redde Mulder nog op een inzet van Avdic. Later ging hij echter in de fout bij een corner. Die tegentreffer kwam Feyenoord uiteindelijk niet meer te boven.

Ranglijst: Feyenoord zakt naar vierde plaats, op zes punten van PSV

Feyenoord zakt op de ranglijst naar de vierde plaats. FC Twente is Feyenoord op doelsaldo weer voorbij. De achterstand op koploper PSV bedraagt nu zes punten. Volgend weekend staat Feyenoord - PSV op het programma.

Mulder: 'Dit komt heel hard aan'

Erwin Mulder was zwaar aangeslagen na het verlies van Feyenoord op bezoek bij PEC Zwolle. "Dit komt heel hard aan. We hebben tien minuten nodig om wakker te worden, en dat staan we al 2-0 achter. Dat mag niet. We komen goed terug, maar als je ziet wat voor kansen we na de 2-2 nog creëren, dan moet er zeker nog eentje in."

Feyenoord kreeg twee goals tegen uit standaardsituaties. Van de 30 tegengoals dit seizoen vielen er 18 uit een corner of vrije trap. "Dat is heel frustererend, vooral omdat het niet beter gaat. We worden er gek van. Het is heel duidelijk dat we die wedstrijd nu moeten winnen, willen we nog kans maken op de titel", weet Mulder.

'82 Valpoort voor Mokhtar

FR1908.net: PEC Zwolle - Feyenoord 3-2Feyenoord in Beeld: 96 foto's Pec Zwolle - Feyenoord online

15  2 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.02. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.