Feyenoord komt tekort in Amsterdam: 3-0

20 januari 2013
-
-

Feyenoord heeft het dit seizoen niet in topwedstrijden. Ook in de Klassieker tegen Ajax kwam de ploeg veel te kort. Op de 3-0 nederlaag voor Feyenoord was uiteindelijk weinig af t dingen.

Al na zeven minuten kwam Feyenoord op achterstand. Fischer kon binnendoor komen bij Janmaat en kreeg vervolgens alle ruimte in het centrum om Mulder te omspelen en de 0-1 te maken. Vervolgens kreeg Feyenoord direct na de aftrap de ideale kans op de gelijkmaker. Immers kwam alleen voor de keeper maar was te gehaast. Vermeer kon op zijn inzet redden. In de beginfase kon Feyenoord nog enige druk uitoefenen.

Naarmate de eerste helft vorderde werd Ajax steeds sterker. Feyenoord mocht blij zijn dat Ajax niet doordrukte en fouten bij Feyenoord niet afstrafte. Dat gebeurde uiteindelijk wel in de 40ste minuut toen Mathijsen pijnlijk in de fout ging. Het was opnieuw Fischer die scoorde voor de Amsterdammers.

Na rust begon Feyenoord redelijk aan de wedstrijd. Alderweireld moest bij een scrimmage de bal van de lijn halen. Vervolgens werd aan de andere kant de wedstrijd beslist. Een als voorzet bedoelde vrije trap van Eriksen belandde zonder dat iemand hem aanraakte in de verre hoek. De wedstrijd was daarmee beslist.

Feyenoord kreeg nog de kans om iets terug te doen. Boetius ging onderuit in het strafschopgebied. Of Van Rhijn hem nu wel of niet raakte was de vraag. Van Rhijn kreeg zijn tweede geel en dus rood. Immers ging achter de bal staan. Zijn te slappe inzet werd echter gestopt door Vermeer. In de rebound schoot Immers wild over. Het verweer van Feyenoord leek daarmee definitief beslecht.

Ranglijst: Feyenoord vierde op vier punten

Feyenoord moet na de nederlaag in Amsterdam even pas op de plaats maken op de ranglijst. De ploeg staat nu vierde op vier punten van koploper FC Twente. De achterstand op PSV en Ajax bedraagt drie punten.

[video] Mathijsen: zij straffen elke fout bij ons af

[video] Immers: dit doel heel veel pijn

[video] Koeman: vandaag werd duidelijk wat we kunnen en niet kunnen

De Vrij: 'Als je zo speelt, win je nooit een wedstrijd'

Stefan de Vrij liet voor de camera van Eredivisie Live weten dat Feyenoord de ruime nederlaag aan zichzelf te wijten heeft. "We begonnen goed, maar komen door persoonlijke fouten op achterstand. Daarna ging alles mis. Als je zo speelt bij Ajax, win je nooit een wedstrijd.”

Feyenoord kwam volgens de verdediger de eerste tegenslag niet meer te boven. "Wij moesten ruimte weggeven en daar profiteerde Ajax van. Wij liepen er voornamelijk achteraan. Het was allemaal niet nodig geweest. Dat het beter kan, hebben we in de openingsfase laten zien. Dat was niet genoeg. Jammer."

[video] Mathijsen: "Dit mag mij niet overkomen"

Ajax: van Rhijn ('65)
Feyenoord: Tonny Trindade de Vilhena ('80)

'77 Enoh voor Boerigter

FR1908.net: Ajax - Feyenoord 3-0Feyenoord in Beeld: Foto's ajax - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 6 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 3-1 (2-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.93. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.