FEYENOORD KOPLOPER DOOR MONSTERZEGE

15 augustus 2004
-
-

Feyenoord heeft na de eerste competitieronde direct de koppositie van de eredivisieranglijst gepakt. In de eigen Kuip begon Feyenoord de competitie met een monsterzege van 6-1 op De Graafschap. De promovendus had nauwelijks iets in te brengen tegen een oppermachtig Feyenoord. Alleen op slag van rust wist de ploeg via een vrije trap nog de 2-1 tegen te scoren. Feyenoord kon zichzelf eigenlijk alleen verwijten dat het niet nog verder uitliep dan de 6-1. Daarvoor kreeg de ploeg genoeg goede kansen. De doelpunten kwamen uiteindelijk op naam van Kuyt (3), Castelen (2) en invaller Kalou.

Bekijk voor een verslag van minuut-tot-minuut van de wedstrijd en de goals hieronder de link naar het scorebord.

Dirk Kuyt 3 keer; Castelen 2 keer

Dirk Kuyt bewees in het duel tegen De Graafschap met de eerste drie goals van Feyenoord dat bondscoach van basten wellicht wel een foutje heeft gemaakt door de spits van feyenoord niet te selecteren. Kuyt steekt in een uitstekende vorm en bekroonde dat met de drie eerste doelpunten. Halverwege de tweede helft kreeg hij een meer dan verdiende publiekswissel onder gejuich van het uitzinnige publiek.

Er werd hier en daar wat lacherig gedaan over de selectie van Castelen voor het Nederlands elftal. Bij zijn officieel debuut voor Feyenoord bewees hij echter een absolute aanwinst te zijn. Met zijn rushes en voorzetten was hij een continu gevaar voor de verdediging van De Graafschap. Na de goals van Kuyt bewees hij met twee treffers ook nog eens te kunnen scoren.

Gullit: heel tevreden

Een glunderende Ruud Gullit was na afloop erg tevreden met de ruime overwinning. "Ik ben heel tevreden. Er is gewoon heel goed gevoetbald. We hebben het onszelf makkelijk gemaakt, de posities werden goed bezet. We hebben vanaf het begin het spel gedicteerd en de tegenstander niet mogelijk gemaakt te voetballen. Je moet het in zo'n wedstrijd jezelf makkelijk maken. En daarbij zaten er ook nog eens hele mooie goals bij."

'68 Bus voor van der Kruis

10 in de Kuip: Fotoreportage Feyenoord - De Graafschap 15 augustus 2004Ego2.nl: Fotoreportage Feyenoord-De GraafschapFeyenoordHvH.nl: FeyenoordHvH.nl :: Fotoreportage Feyenoord - De Graafschap

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door ??n van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.