Feyenoord in matig duel langs XerxesDZB: 0-4

1 november 2012
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft op moeizame wijze de achtste finales van het KNVB bekertoernooi bereikt. De ploeg won uiteindelijk met 0-4 van XerxesDZB na een 0-0 ruststand.

Het gelegenheidselftal van Ronald Koeman begon onwennig aan de wedstrijd. In de eerste minuten creerden de amateurs al snel enkele kansen. Feyenoord mocht uiteindelijk blij zijn dat de ploeg niet op achterstand kwam.

Pas na de rust kon Feyenoord orde op zaken stellen. Xerxes verdediger Benthem trachtte op een voorzet van Goossens te voorkomen dat Pelle kon binnentikken. In plaats daarvan gleed hij de bal in eigen doel. Daarmee was de ban gebroken. In het vervolg van de tweede helft ging Feyenoord makkelijker spelen. De ploeg liep vervolgens uit via een kopbal van Kongolo, en goal van Vormer en een penalty van Immers.

[video] Ronald Koeman praat na over het gewonnen bekerduel

Koeman: het lag niet aan de instelling vanavond

Ronald Koeman was na afloop mild voor zijn elftal. De Feyenoord coach gaf aan dat het niet aan de instelling heeft gelegen en hij daarom niet boos kan worden. Feyenoord speelde vooral een hele matige eerste helft en moest daarin diverse kansen weggeven. 'Ik kan dat niet verklaren', gaf Koeman aan voor de camera van Eredivisie Live. 'Het bekertoernooi blijft wat dat betreft toch een raar fenomeen.'

'De uitvoering was niet altijd even goed, dat is duidelijk. Het slechte veld was daar ook een oorzaak van. Daarnaast is het een compliment waard aan Xerxes/DZB. Zij deden het goed en hadden zelfs op voorsprong kunnen komen. Na de voorsprong gingen we een stuk makkelijker voetballen en hebben we het verschil gemaakt. Het belangrijkste was om dit duel zonder kleerscheuren door te komen en de volgende ronde te bereiken, dat is allebei gelukt.'

Elabdellaoui: 'Koeman denkt dat rechtsbackpositie me beter past'

Het blijft een opmerkelijk verhaal. Omar Elabdellaoui werd van Manchester City gehuurd voor de linksbuitenpositie. Tegen XerxesDZB speelde hij als rechtsback, een positie waar hij ook bij Noorwegen onder 21 al geruime tijd uitkomt.

"Ruim een week geleden werd me duidelijk dat ik me op de rechtsback-positie moet richten", zo liet hij de Noor zelf weten tegenover ELF Voetbal. "Eerst speelde ik 90 minuten op die positie in Jong Feyenoord en was de club daar tevreden over. Daarna trainde ik steeds als rechtsback, toen duidelijk werd dat Kelvin Leerdam niet meer voor Feyenoord gaat spelen. De coach denkt dat de rechtsback-positie me beter past."

Zelf was hij blij met zijn basisplaats tegen XerxesDZB. "Eindelijk 90 minuten. Het ging niet slecht. Ik had het defensief wel onder controle en probeerde zo veel mogelijk op te komen. Dat was de opdracht van Koeman.".

'73 Lopes Silva voor Van Wordragen

FR1908.net: Xerxes DZB - Feyenoord 0-4Feyenoord in Beeld: Foto's Xerxes - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 0-4 (0-2)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.91. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.