Pelle schiet Feyenoord naar 2-2 in Klassieker

28 oktober 2012
-
-

Bij Feyenoord had eenieder gemengde gevoelens na afloop. Opluchting en blijdschap was er volop toen Graziano Pelle in de 90ste minuut de verdiende gelijkmaker binnenschoot. Er had echter veel meer ingezeten voor de Rotterdammers.

In een spannende beginfase waren er mogelijkheden aan beide kanten. Het was Ajax dat op 0-1 voorkwam. Na 12 minuten kon Eriksen, vrijgelaten, de 0-1 binnentikken, onhoudbaar voor doelman Lamprou. Feyenoord moest zich daarna zien te herpakken. Dat gebeurde onder leiding van de uitblinkende debutant Jean-Paul Boetius. Koeman liet hem verrassend starten op de linksbuitenpositie. Boetius was een continue plaag voor Ajax. Ze hadden totaal geen grip op hem. Dat leidde tot diverse goede kansen voor Feyenoord. Verhoek wist een pass van Boetius niet op waarde te schatten. Vervolgens schoot hij de gelijkmaker er zelf in. Het was een droomdebuut voor de jonge aanvaller.

Na de gelijkmaker leek Feyenoord door te drukken. In de duels was Feyenoord de bovenliggende partij. Voetballend kon Ajax er af en toe goed uitkomen. Zo ook vlak na rust toen De Jong een vrije trap met zijn knie verlengde en daarmee Lamprou verraste. Feyenoord had het daarna even moeilijk. Nadat de wedstrijd vorderde kreeg Feyenoord het duel weer meer in handen. Immers kreeg een paar mogelijkheden, maar had het vizier niet op scherp in deze Klassieker.

In de 75ste minuut moest Moisander met rood van het veld, na zijn tweede gele kaart. Feyenoord gebruikte dat om extra druk te gaan zetten. Dat leek weinig op te leveren. In de 90ste minuut was het alsnog raak. Pellè op weergaloze wijze uit de draai achter doelman Vermeer. In de vier minuten blessuretijd was de Italiaan nog dichtbij onsterfelijkheid. Zijn kopbal werd er echter op het laatste moment nog uitgetikt door de Ajax doelman.

Schitterende TIFO-actie bij opkomst

[video] Prachtige pegel van Pellé in de blessuretijd Feyenoord-Ajax 2-2

Ranglijst: Feyenoord blijft op doelsaldo vijfde; in punten gelijk met Ajax en Utrecht

Feyenoord blijft na het 2-2 gelijkspel tegen Ajax vijfde op de ranglijst. De Rotterdammers staan in punten gelijk met Ajax en FC Utrecht. Ajax staat door een beter doelsaldo op de vierde plaats.

'89 Enoh voor Babel

FR1908.net: Feyenoord - Ajax 2-2Feyenoord in Beeld: 105 (!) foto's Feyenoord - ajax online !!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 17 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 2-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.27. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.