Na 21 jaar eindelijk weer zege Feyenoord in Venlo: 2-3

21 oktober 2012
-
-

Na 21 jaar heeft Feyenoord eindelijk weer eens gewonnen in Venlo. VVV werd in de Koel met 2-3 verslagen. Vlak voor rust stond VVV nog met 2-0 voor.

Na een rustig begin ontplofte de wedstrijd. Eerst was het Türk die een vrije trap binnenschoot en VVV op 1-0 bracht. Voordat Feyenoord zich kon herstellen stond de ploeg al op 2-0. Het was Joppen die de marge voor VVV verdubbelde. Het kon in die fase nog erger worden toen Nwofor een goede kans kreeg.

Koeman greep vervolgens in door Guyon Fernandez al na een half uur te wisselen voor de debuterende John Goossens. Vanaf dat moment kantelde de wedstrijd. De ploeg werd geholpen door een heel makkelijk gegeven penalty door scheidsrechter Kuipers vlak voor rust. Immers schatte dit buitenkansje op waarde en zorgde voor de aansluitingstreffer.

Vlak na rust kwam Feyenoord op de zo gewenste snelle gelijkmaker, Verhoek tikte de 2-2 binnen. Daardoor had Feyenoord nog voldoende tijd om voor de winst te gaan. Die kwam er uiteindelijk toen Pelle een voorzet uitstekend binnenkopte. In de slotfase drong VVV nog aan, tot echt grote kansen kwam het echter niet meer.

Ranglijst: Feyenoord 5e; in punten gelijk met Ajax

Feyenoord is door de zege op VVV langszij Ajax gekomen. Beiden hebben 17 punten uit 9 duels. De Amsterdammers hebben alleen een beter doelsaldo. Volgende week staat zoals bekend de Klassieker in de Kuip op het programma.