Ruime zege Feyenoord op NEC: 5-1

29 september 2012
-
-

Feyenoord wist voor de tweede keer in vier dagen van NEC te winnen. Na de nipte bekerzege in Nijmegen volgde een ruime 5-1 zege in De Kuip.

In een weinig grootste eerste helft onderscheidde Pellè zich. De Italiaan was uiterst effectief. Hij tekende voor twee treffers, een kopbal voor de 1-0 en een stiftje voor de 2-0. Daarmee had hij het duel voor Feyenoord eigenlijk al beslist.

Direct na rust werd het 3-0. Immers was onderuit gehaald en legde vervolgens zelf aan voor de penalty. Hij benutte dat buitenkansje beheerst. Vlak daarna kwam NEC naar 3-1 terug via een doelpunt van Rieks. Dat leidde tot een periode waarin de Rotterdammers de controle even kwijt waren. Echt in gevaar kwam Feyenoord echter geen moment. De ploeg bleef in het vervolg van de wedstrijd uiterst effectief. Het was Immers die na zijn benutte penalty met twee kopballen een hattrick voltooide.

[video] eerste goal Pellè voor Feyenoord

[video] Immers viert zijn tweede doelpunt met Het Legioen

Ranglijst: Feyenoord voorlopig naar derde plaats

Feyenoord is door de 5-1 zege op NEC geklommen naar een voorlopige derde plek achter FC Twente en Vitesse. Afhankelijk van de resultaten vanavond en morgen zou Feyenoord nog kunnen zakken naar de vijfde plaats, Ajax en PSV kunnen Feyenoord nog voorbij.

Immers opvolger van 'Driedetti'

Lex Immers is met zijn hattrick de opvolger van John Guidetti. De spits, liefkozend ook wel 'Driedetti' genoemd vanwege zijn hattricks was de laatste die drie keer wist te scoren voor Feyenoord in een wedstrijd.

'77 Ten Voorde voor Foor

Feyenoord in Beeld: Foto's Feyenoord - Nec onlineFR1908.net: Feyenoord - NEC 5-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 4 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.