Immers schiet Feyenoord na verlenging voorbij NEC: 2-3

26 september 2012
-
KNVB Beker
-

Feyenoord heeft de derde ronde van de KNVB beker behaald door een 2-3 zege uit bij NEC. Daarvoor had de ploeg in Nijmegen wel 121 minuten voor nodig. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2. In blessuretijd van de verlengde maakte Immers de bevrijdende treffer.

Feyenoord stond al na 35 seconden op achterstand. Bij een voorzet van NEC raakten achtereenvolgens Pelle en Kongolo de bal met het hoofd. De bal verdween vervolgens achter de verbouwereerde Lamprou. Kongolo had vlak voor rust meer geluk toen hij Janmaats schot met de hak in het doel verlengde.

Na rust was Feyenoord sterker en kwam het op voorsprong toen Cisse profiteerde van een fout van doelman Babos. Feyenoord kon echter niet lang genieten van de voorsprong. Vlak erna kon George de gelijkmaker maken. Feyenoord was beter maar kon het duel niet beslissen.

Verlenging bleek nodig om een winnaar aan te wijzen. Lange tijd leek het duel op penalties af te stevenen. In de 121ste en laatste minuut was het Lex Immers die met een droge knal voor de 2-3 zorgde.

[video] Bekijk beslissend doelpunt Immers in blessuretijd van de verlenging

[audio] Immers: "Op m'n pantoffel in laatste minuut"

2-3 Lex Immers ('120)

Opmerkelijk: (121) Immers schiet in blessuretijd van de verlenging de 2-3 binnen

'109 ten Voorde voor Rieks

FR1908.net: NEC - Feyenoord 2-3Feyenoord in Beeld: Foto's Nec Nijmegen - Feyenoord online