'Vernieuwd' Feyenoord wint met 2-0 van PEC

15 september 2012
-
-

Naast de wijzigingen eerder dit seizoen begon Koeman tegen PEC Zwolle ook nog eens met Lamprou, Pelle en Verhoek. Het vernieuwde Feyenoord had duidelijk moeite om echt door te drukken. Het zou uiteindelijk 2-0 worden door een eigen doelpunt en een penalty van Immers.

In de beginfase deed PEC Zwolle vrolijk mee. Nadat Feyenoord de controle over de wedstrijd kreeg was PEC Zwolle eigenlijk geen partij voor Feyenoord. Kansen waren er in de eerste helft voldoende, scherpte in de zestien ontbrak bij Feyenoord opnieuw. Daardoor had PEC Zwolle vlak voor rust via Pluim de 0-1 nog kunnen maken.

Vlak na rust kwam Feyenoord dan toch op voorsprong. Broerse veranderde een schot van Pellè van richting. Het werd niet het eerste doelpunt van de Italiaan. Broerse kreeg hem als eigen doelpunt op zijn naam. Feyenoord ging vervolgens in een laag tempo door. Een makkelijk gegeven penalty leverde de 2-0 op. Dat buitenkansje was aan Immers wel besteed. Daarmee was het duel definitief beslist voor de Rotterdammers, die nu een week hebben om ingespeeld te raken richting de topper tegen PSV van volgend weekend.

Ranglijst: Feyenoord stijgt naar vierde plaats

Feyenoord is door de 2-0 zege op PEC Zwolle naar de vierde plaats op de ranglijst geklommen. De achterstand op koploper FC Twente (dat met 2-6 bij Willem II won) bedraagt vijf punten. Ajax heeft nog een punt voorsprong (2-0 zege op RKC0. Vitesse heeft evenveel punten, maar heeft zondag nog een wedstrijd te gaan, uit in Groningen.

[Foto] Spandoeken voor behoud van de Kuip

Bij de wedstrijd tussen Feyenoord en PEC Zwolle waren diverse spandoeken te zien waarin werd opgeroepen om De Kuip te behouden als stadion van Feyenoord. De actie van met name de initiatiefnemers 'Red de Kuip' lijkt aan te slaan. Onder andere was het volgende spandoek overduidelijk aanwezig met de tekst: 'nog voor geen 300 miljoen verkopen we het thuis van Coen'

Koeman kritisch op international Martins Indi

Ronald Koeman was na afloop van de 2-0 zege van Feyenoord op PEC Zwolle met name kritisch op het soms wat laconieke spel van Bruno Martins Indi. „Hij was af en toe slordig in de passing en dat moet er absoluut uit. Hij moet 100 procent geconcentreerd blijven. Hij is tenslotte nu international. Dat moet je dan ook wel laten zien.”

Koeman: Pellè goed en sterk; Verhoek had het moeilijk

Ronald Koeman liet na afloop weten tevreden te zijn over het debuut van Graziano Pellè. Wesley Verhoek heeft nog een weg te gaan in de ogen van Koeman. "Wesley Verhoek had het moeilijk. Ik vond wel dat hij een aantal goede voorzetten had. Je zag dat hij nog niet helemaal klaar is voor 90 minuten. Hij zat er in de tweede helft doorheen. Dat is logisch, dat moet hij op gaan pakken."

"Pelle was goed, sterk. Hij is een aanspeelpunt voor ons. Dat gaat wel lopen. Dat is heel belangrijk voor ons voetbal, dat je in ieder geval balvast bent voorin. Het kan natuurlijk beter in de combinatie, maar daar heb je tijd voor nodig. De spelers moeten elkaar leren kennen."

'76 Drost voor Mokhtar

Feyenoord in Beeld: 68 foto's Feyenoord - PEC Zwolle onlineFR1908.net: Feyenoord - PEC Zwolle 2-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 7 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  5 2-0 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.66. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.