Feyenoord knokt zich naar 2-2 gelijkspel tegen Sparta Praag

23 augustus 2012
-
Europa League
-

Feyenoord heeft zich na een 0-2 achterstand bij rust naar een 2-2 gelijkspel weten te knokken. In de Kuip zorgde invaller Anass Achahbar drie minuten in blessuretijd voor de gelijkmaker.

In een spannende en behoorlijke goede wedstrijd kwam Sparta Praag via twee doelpunten in vier minuten op zeer effectieve wijze op 0-2. Aan de eerste ging een fout achterin bij Feyenoord vooraf. De tweede was een prachtige goal van Kadlec, die ook voor het eerste doelpunt zorgde.

Na een uur verkleinde Miquel Nelom met een afstandsschot de marge (1-2) voor de met veel passie acterende thuisclub. In de extra tijd bracht de jonge invaller Achahbar met een inzet achter zijn standbeen de Kuip in extase (2-2).

Feyenoord behoudt kans op kwalificatie voor groepsfase

Feyenoord behoudt door het late doelpunt van Achahbar kansen op kwalificatie voor de groepsfase. Na de 2-2 in Rotterdam heeft Feyenoord een gelijkspel met veel doelpunten of een zege in Praag nodig om door te gaan in Europa. Een 0-0 of 1-1 gelijkspel is funest vanwege de uitgescoorde doelpunt van Praag.

Clasie: fans gaven ons het extra duwtje in de rug in de tweede helft

Jordy Clasie liet voor de camera van Eredivisie Live weten in de eerste helft niet zichzelf te zijn geweest. "Ik had diverse malen gevaarlijk balverlies, ik was slecht. We waren allen eigenlijk niet goed. De gehele tweede helft deden we hoe we van plan waren om te beginnen in de eerste helft. Toen gingen de fans erachter staan en dan zie je dat we een extra duwtje in de rug krijgen van ze. We domineerden eigenlijk de hele tweede helft en kwamen terecht nog gelijk. Gelukkig viel hij nog in blessuretijd. Dat Achahbar scoorde is natuurlijk fantastisch. Hij is heel belangrijk geweest voor ons."

'86 Pavelka voor Kadlec

Feyenoord in Beeld: 79 foto's Feyenoord - Sparta Praag onlineFR1908.net: Feyenoord - Sparta Praag 2-2