Feyenoord herpakt zich en haalt uit in Roosendaal: 1-4

9 mei 2004
-
-

Feyenoord heeft zich uitstekend gerevancheerd van de teleurstellende nederlaag tegen FC Groningen. In Roosendaal won de ploeg met maar liefst 1-4 van RBC Roosendaal.

Het werd een heel aardig duel tegen de ploeg waar vorig seizoen nog met 4-2 van werd verloren. Direct waren er kansen en was Youssouf met een bal op de paal dichtbij de openingstreffer. Die ging uiteindelijk naar Feyenoord. Kuyt ging op inzet in het centrum door en kon gehinderd door een RBC verdediger op uitstekende wijze binnenschieten. Het juichen in Feyenoord vak was van korte tijd. Nog geen twee minuten later ging Paauwe in de fout en kon Youssouf alleen doorgaan en van afstand de 1-1 binnenschieten.

De eerste helft bleef op en neer gaan. Het was echter opnieuw Feyenoord dat op voorsprong kwam. na een goede aanval zette Buffel via een mooie actie de stand op 1-2.

In de tweede helft was het gebeurt met de tegenstand van de Brabanders. Feyenoord liep verder uit via een doelpunt van Paauwe, gescoord uit een hoekschop, en Ebi Smolarek, na een assist van Kuyt. Feyenoord had in de tweede helft nog verder uit kunnen lopen.

Het was een wedstrijd voor de statistieken al is het voor het einde van de competitie en het afscheid van Van Marwijk wel mooi dat de ploeg zich op een zodanige manier revancheerde via een leuke wedstrijd.

Feyenoord zeker van derde plaats

Feyenoord is door de overwinning in Roosendaal zeker van de derde plaats. De ploeg heeft met een duel te gaan nu vijf punten voorsprong op AZ. Daarmee wordt Feyenoord als eerste Nederlandse club voor de UEFA Cup ingeschreven.

Kaarten: -

Edwin Zoetebier, Chong gug Song, Peter van den Berg, Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Danko Lazovic, Hossam Ghali ('81 Alfred Schreuder), Shinji Ono, Anthony Lurling ('75 Ebi Smolarek), Thomas Buffel, Dirk Kuyt

Opstelling RBC

Aerts, Lammens, Viedma ('66 Nino), Hesp, Cas, Oliseh, De Graaf, Tininho ('75 Luyten), Ikedia, Youssouf, Daelemans ('75 Razic)

Ego2.nl: RBC Roosendaal-FeyenoordQ on Tour: The Final Countdown

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.