Verdiende zege in Utrecht: 0-1

12 augustus 2012
-
-

Feyenoord is de competitie begonnen met een meer dan verdiende zege in Utrecht. In de Galgenwaard was de 0-1 overwinning geen afspiegeling van de krachtsverschillen. Feyenoord speelde verzorgd en goed combinatievoetbal. De ploeg verzuimde alleen een aantal van de grote kansen af te maken.

In de eerste helft had Feyenoord het overwicht, maar waren de eerste kansen voor FC Utrecht, met name voor Asare. Vervolgens was het Feyenoord dat zes minuten voor rust op voorsprong kwam. Lex Immers stond buitenspel, maar hij mocht door. Hij strandde op de uitstekende keeper Ruiter. In het vervolg van de aanval kon Cisse een voorzet van rechts toch binnenkoppen.

In de tweede helft had Koeman wat orde op zaken gesteld en kwam FC Utrecht er eigenlijk niet meer aan te passen. De Feyenoorders Immers en Guyon Fernandez kregen beide enorme kansen, maar faalden opzichtig. Daardoor bleef het tot het einde spannend en kon FC Utrecht via kick-and-rush voetbal nog gevaarlijk worden.

Ranglijst: Feyenoord meldt zich direct bij bovensten

Feyenoord heeft zich door de zege in de openingswedstrijd direct bij de bovensten gemeld. Tot nu toe won naast Feyenoord alleen ook RKC (3-2) van PSV. Feyenoord neemt dus al drie punten afstand van de Eindhovenaren.

Immers: als de eerste erin gaat, volgt de rest vanzelf

Lex Immers had enkele goede mogelijkheden, maar wist het net niet te vinden tegen FC Utrecht. 'Van der Hoorn speelde hem te kort terug op de keeper. Ik wilde de bal toen eigenlijk in een keer schieten, maar ik heb de doelman toch maar gepasseerd. Ik kwam Van der Hoorn echter weer tegen op de lijn', zo gaf hij aan voor de camera van Eredivisie Live.

'Het doelpunt komt vanzelf. En als die eerste erin gaat, dan volgt de rest. Het vertrouwen komt dan wel', aldus Immers.

'82 de Kogel voor van der Hoorn

FR1908.net: FC Utrecht - Feyenoord 0-1Feyenoord in Beeld: 67 foto's Fc Utrecht - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 3 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.