GUIDETTI HELD IN KLASSIEKER: 4-2 ZEGE

29 januari 2012
-
-

Feyenoord heeft na zes jaar eindelijk weer eens de klassieker weten te winnen. In eigen huis werd Ajax met 4-2 verslagen. Guidetti was de absolute held met drie treffers. Het andere doelpunt kwam op naam van Bakkal.

Feyenoord had het in de beginfase heel lastig. In de eerste twintig minuten kwam de ploeg er nauwelijks aan te pas. Ajax kwam dan ook op een verdiende voorsprong via Eriksen. Na die gelijkmaker rechtte Feyenoord de rug en kwam het terug in de wedstrijd. Kuipers gaf de ploeg een enorme steun in de rug door een sliding op de bal van Vertonghen te beoordelen als penalty. Dat buitenkansje was aan Guidetti uiteraard wel besteed, 1-1.

Guidetti, amper fit na zijn ontsteking aan diens amandelen, zorgde voor rust zelfs voor de 2-1. Een kopbal van Bakkal belandde voor zijn voeten, hij aarzelde geen moment. Feyenoord kon daardoor met een voorsprong gaan rusten.

Na rust wist de ploeg direct toe te slaan. Eventuele goede bedoelingen van de Amsterdammers werden teniet gedaan door een doelpunt van Bakkal uit een assist van Guyon Fernandez. Ajax probeerde het daarna wel, maar Feyenoord kon vrij makkelijk stand houden.

In de 80ste minuut leek het uit het niets toch nog spannend te gaan worden. Mulder had een blackout en schoot een bal tegen Bulykin aan. Daardoor stond Ajax plots weer op 3-2. Daar waar Ajax met hernieuwde krachten op zoek ging naar de gelijkmaker wist Feyenoord via de counter het duel op sloot te gooien. Het was uiteraard Guidetti weer die drie minuten later de 4-2 maakte en het duel voor Feyenoord besliste.

[video] Kuipers: 'Vertonghen raakte het standbeen: penalty'

Ranglijst: Feyenoord 6e, in punten gelijk met Ajax en H'veen

Na de zege op Ajax staat Feyenoord nog steeds zesde op de ranglijst. In punten staat de ploeg wel gelijk met nr 4 Ajax en nr 5 Heerenveen.

Spelers uitzinnig van blijdschap na zege op Ajax

Direct na het laatste fluitsignaal waren de spelers uitzinnig van vreugde. Aanvoerder Ron Vlaar pakte de microfoon van Peter Houtman en zweepte de Feyenoord fans veelvuldig op. De inmiddels gewisselde Man of the Match John Guidetti maakte samen met zijn ploeggenoten rond het doel een vreugdedansje.

[video] De Kuip ontploft na laatste fluitsignaal

Koeman: Guidetti is een fenomeen op zijn leeftijd

Ronald Koeman was na afloop voor de camera van Eredivisie Live vol lof over zijn Zweedse spits Guidetti. "Guidetti is een fenomeen op zijn leeftijd. Dat heb ik niet vaak gezien. Ook in de beleving en ziek geweest. Als je dan op deze wijze zo belangrijk bent voor het elftal... Ik had in mijn hoofd dat hij een uur, max 70 minuten kon spelen. Maar hij bleef maar met zijn duim omhoog staan. Ik heb hem maar laten staan, hij was balvast en gaf de tegenstander angst. Uiteindelijk heb ik hem de publiekswissel gegund, dat verdiende hij wel. Als hij erbij is, zijn anderen ook beter. En als je dan ook nog dit rendement heeft in dit soort wedstrijden. Dan ben je fantastisch bezig."

Koeman: 'Door de penalty komen we terug in de wedstrijd'

Het zag er in de eerste 20 minuten niet naar uit dat het goed zou gaan. We hadden heel veel problemen, met name met de positiewisselingen. Pas na 20 minuten konden we Ajax een keer vaststellen. Ajax kwam verdiend op voorsprong. Het lukte ons niet en zij deden het gewoon beter. Vanaf het moment dat de penalty valt komen we terug in de wedstrijd. We winnen vervolgens duels en hadden de dreiging. Mazzeltje."

FR1908.net: Feyenoord - Ajax 4-2Feyenoord in Beeld: 153 foto's online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 2 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  4 6-2 (3-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 8.63. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.