Teleurstellende 2-1 nederlaag in Venlo

22 januari 2012
-
-

Feyenoord heeft een teleurstellende nederlaag geleden in Venlo. Na PSV en Ajax kon ook Feyenoord er niet winnen. De Venloenaren wonnen met 2-1, een stand die al bij rust bereikt was.

Feyenoord startte goed en kwam snel op voorsprong via een doelpunt van Bruno Martins Indi. Hij scoorde uit een assist van zijn kompaan centraal in de verdediging Ron Vlaar. Feyenoord liet vervolgens VVV terug in de wedstrijd komen. Eerst was het Linssen die de gelijkmaker voor VVV maakte. Op slag van rust zorgde Vorstermans verrassend zelfs voor de 2-1. De verdediging was daarbij niet scherp genoeg.

Feyenoord moet in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. VVV deed echter niet voor de ploeg onder. De beste kans was er voor Anass Achahbar die over kopte. Aan de andere kant had VVV echter ook mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. VVV hield de drie punten daarmee verrassend in eigen huis. Na een duel in 2012 is er van de hoop op een stuntje in de tweede seizoenhelft voor Feyenoord al weinig meer over.

Ranglijst: Feyenoord zakt naar zesde plaats

Feyenoord is op de ranglijst door de nederlaag in Venlo naar de zesde plaats op de ranglijst gezakt. Heerenveen is Feyenoord op basis van een beter doelsaldo voorbij.

Kleedkamer blijft voorlopig dicht, Koeman in gesprek met spelers

RTV Rijnmond meldt dat de kleedkamer van Feyenoord voorlopig dicht blijft. Ronald Koeman zou uitgebreid in gesprek zijn met zijn spelersgroep over de wedstrijd. Ze zullen zich pas later bij de media melden.

Van Huijgevoort en Vilhena debuteren in eerste elftal

Mats van Huijgevoort en Tonny Vilhena maakten hun officiële debuut in het eerste elftal van Feyenoord. Van Huijgevoort, nog A-international, begon zelfs in de basis. Hij had een hele moeilijke middag en werd in de rust gewisseld. Tonny Vilhena, zelfs nog B-junior, verving acht minuten voor tijd Leerdam. Daarnaast tekende Anass Achahbar voor zijn debuut in de basiself.

15  2 1-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 3.54. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.