Zege in slotfase voor Feyenoord: 1-2 tegen RKC

27 november 2011
-
-

Feyenoord heeft zondagmiddag in Waalwijk gewonnen van RKC. De 1-2 zege kwam zeer moeizaam tot stand, maar was zeker verdiend te noemen.

Tegen de verhouding in kwam RKC Waalwijk laat in de eerste helft op voorsprong. Bij de eerste de beste kans was Ten Voorde trefzeker. Feyenoord had toen al een paar kansen laten liggen zonder overigens goed te spelen.

In de tweede helft zorgde een directe rode kaart voor Braber, na een charge op Bakkal, voor een kantelpunt. Vervolgens was het Guidetti die Feyenoord weer in de wedstrijd bracht met een inzet die via de paal binnen ging. Feyenoord ging vervolgens op zoek naar de 1-2. Die viel uiteindelijk twee minuten voor tijd via invaller Cabral. El Ahmadi had daarvoor de paal nog geraakt. Erg laat, maar verdiend gingen zo de punten mee in de bus terug naar Rotterdam.

Ranglijst: Feyenoord voorlopig vierde

Feyenoord klimt door de zege voorlopig naar de vierde plaats op de ranglijst. Indien Ajax vanmiddag bij NEC wint, zakt de ploeg wel weer een plaatsje.

'66 van Hout voor Castillion

FR1908.net: RKC Waalwijk - Feyenoord 1-2Feyenoord in Beeld: 70 foto's RKC Waalwijk - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 13 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.