Knappe 0-4 zege voor Feyenoord bij Vitesse

20 november 2011
-
-

Feyenoord heeft een bijzonder knappe zege behaald in het Gelredome. In Arnhem werd verdiend met 0-4 gewonnen van Vitesse. Bij rust stond Feyenoord al op een 0-3 voorsprong.

Feyenoord had het middenveld in handen en had op basis daarvan het duel in handen. De ploeg kwam op voorsprong via een schuiver van Guidetti. Een indraaiende voorzet van Clasie belande pardoes in het doel. Vlaar kwam er net niet aan, maar dat bleek ook niet nodig. Het was opnieuw Guidetti die via de rebound ook de 0-3 verzorgde. In de tussentijd voorkwam Mulder met een uitstekende redding dat Bony voor Vitesse iets tegendeed.

Na rust kon Feyenoord het verder uitspelen. De ploeg kreeg diverse kansen op meer. Alleen Cissé trof nog doel na goed doorzetten van Guidetti.

Ranglijst: Feyenoord stijgt naar vijfde plaats, weer gelijk met Ajax

Feyenoord stijgt door de knappe 0-4 zege in Arnhem door naar de vijfde plaats op de ranglijst. In punten staat de ploeg gelijk met Ajax, Heerenveen en Vitesse.

Hofs: domme actie, ik had rood moeten krijgen

Nicky Hofs ging na afloop door het stof over zijn actie waarbij hij Jerson Cabral sloeg. De aanvaller van Feyenoord hield opzichtig een balletje hoog aan de zijlijn. Beiden kregen na het opstootje een gele kaart.

"Dat was een redelijk domme actie van mij", gaf Hofs toe op Telegraaf.nl. "Ik had gewoon rood moeten krijgen. Natuurlijk kwam er bij mij een beetje frustratie bij. Maar je moet je tegenstander altijd een beetje blijven respecteren. Bovendien benadeel je alleen maar je eigen ploeg met zulke dingen."

Coach John van den Brom wisselde Hofs na de eerste helft vanwege het incident met Cabral. "Ik had hem eigenlijk meteen willen vervangen, maar uiteindelijk leek het me beter voor de ploeg om tot de rust te wachten. Zoiets verwacht je eigenlijk niet van een ervaren speler als Hofs. Het kan niet wat hij deed."

[video] Guidetti: "Goal is een goal"

[video] Clasie: "Moeten deze lijn doortrekken"

[video] Koeman: "Feller en beter in alle opzichten"

'79 Pedersen voor Pröpper

FR1908.net: Vitesse - Feyenoord 0-4Feyenoord in Beeld: 63 foto's Vitesse - Feyenoord online