Feyenoord krijgt te weinig in Arena: 1-1

23 oktober 2011
-
-

Een uitstekend Feyenoord speelde zondagmiddag in de Amsterdam Arena met 1-1 gelijk tegen Ajax. Daarmee beloonde de ploeg zich slechts ten dele voor het goede spel.

Feyenoord stond uitstekend georganiseerd en verdedigde bij vlagen vooruit tot op de helft van de Amsterdammers. Ajax kwam daardoor geen moment in het spel. Ajax was slechts een keer dichtbij toen Alderweireld vanuit een hoekschop op de lat kopte. Vervolgens waren de beste kansen voor Feyenoord. De ploeg vond echter steeds Vermeer op haar weg, onder andere bij kansen van Cabral en Fernandez.

Na rust ging Feyenoord op dezelfde weg voort. Dat leverde de verdiende treffer op. na een uur spelen kon De Vrij bij een scrimmage de 0-1 binnentikken. Vervolgens leek Feyenoord af te kunnen stevenen op de zege toen Vermeer de doorgebroken Guyon Fernandez neerhaalde. De Ajax doelman moest met rood van het veld.

Vlak daarna was het Ajax dat via een kopbal van Vertonghen de gelijkmaker maakte. Ajax was met tien man de gevaarlijker ploeg. Feyenoord ging achteruit en maakte het zich daarmee nog moeilijk. Echte grote kansen kwamen er niet meer, waardoor het bij 1-1 bleef.

Ranglijst: Feyenoord blijft boven Ajax

Door het gelijkspel blijft Feyenoord op de ranglijst een punt boven Ajax. De ploeg staat momenteel vierde, maar Vitesse kan Feyenoord bij een zege op PSV nog voorbij.

Vlaar: "We hadden hier moeten winnen"

Ron Vlaar kwam na afloop boos van het veld. "We hadden hier moeten winnen", zo liet hij weten voor de camera van Eredivisie Live. Volgens de aanvoerder had Feyenoord de wedstrijd zelf weggegeven. "Als je 1-0 voor staat en zij staan met tien man na de rode kaart van Vermeer, dan mag je het nooit meer uit handen geven. Ik ben teleurgesteld in het resultaat, maar blij met ons vertoonde spel. Ajax is geen moment in de wedstrijd geweest en dat was echt onze verdienste. Maar in de tweede helft hadden we meer moeten scoren."

[video] Koeman: "Teleurstelling in kleedkamer"

'65 Cillisen voor Van der Wiel

FR1908.net: Ajax - Feyenoord 1-1Feyenoord in Beeld: 92 foto's ajax - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 29 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.