Ruime 4-0 zege Feyenoord op De Graafschap

17 september 2011
-
-

Feyenoord heeft gedaan wat het moest doen door thuis met 4-0 te winnen van De Graafschap. De ploeg is daardoor in ieder geval voor één dag koploper in de eredivisie. Bij rust was de stand nog 0-0.

Feyenoord begon fel, maar kon dat niet volhouden. Kansen waren er in de eerste helft voor Bakkal, Cabral en Guidetti. Via de counter moest Mulder een keer goed optreden om een verrassing te voorkomen.

Na rust kon Feyenoord wel afstand nemen. Eerst was het Schaken die profiteerde van een verschrikkelijke fout achterin bij De Graafschap. Nadat Guidetti in het strafschopgebied was neergelegd, moest Van de Pavert met rood van het veld. Guidetti zelf benutte de strafschop en zette Feyenoord op 2-0. Feyenoord had tegen het tiental van De Graafschap vervolgens een makkie. Via Leerdam en invaller Guyon Fernandez (opnieuw een penalty) werd de score uitgebreid naar 4-0.

Eerste sfeerfoto's van Feyenoord - De Graafschap

Eerste #Feyenoord supporters richting de Kuip. #feygra on Twitpic ...4 Reuzen, elk een Goliath... #Feyenoord #Kuip #feygra on Twitpic De Kuip stroomt langzaam vol. #feygra on Twitpic Eindelijk gearriveerd #feygra on Twitpic We zijn er weer. Gaan we als koploper de nacht in? #feygra on Twitpic Ruiten Maasgebouw (voor De Kuip) aan diggelen. #Feyenoord #fe... on Twitpic Wij staan bovenaan! Wij staan bovenaan! :) #feygra on Twitpic Penaltie 2-0 #guidetti #feygra on Twitpic

Feyenoord nieuwe koploper Eredivisie

Na de 4-0 zege op De Graafschap is Feyenoord de nieuwe koploper in de Eredivsie. Na zes wedstrijden heeft Feyenoord veertien punten. Ajax, AZ en FC Twente kunnen Feyenoord zondag nog wel voorbij.

Feyenoord zette Leroy Fer in opstelling

Feyenoord is Leroy Fer nog niet vergeten, zo blijkt uit het opstellingenformulier zoals Feyenoord die voor de wedstrijd uitgaf. Daarin stond de voormalig middenvelder van Feyenoord gewoon in de basis.

Zie foto: Martijn Krabbendam

[video] Guidetti: "Het was een mooie avond"

[video] V.d. Pavert: "Rode kaart wat overdreven"

'73 Sreckovic voor Poepon

Feyenoord in Beeld: 54 foto's Feyenoord - De Graafschap onlineFR1908.net: Feyenoord - De Graafschap 4-0

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door één van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.