Feyenoord na rust ruim langs NAC

4 april 2004
-
-

Feyenoord heeft vanmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de tweede plaats met PSV. In Breda werd NAC met 0-3 opzij gezet. Alle treffers vielen na rust. De openingstreffer was van verdediger Peter van den Berg, in de 51e minuut. Thomas Buffel maakte het af met nog eens twee treffers. Smetje op de wedstrijd was de tweede gele kaart, waar Chong-gug Song tegenaanliep in de 75e minuut.

Feyenoord toonde zich in Breda vooral de sluwste ploeg. Voor rust was er dan ook een optisch overwicht voor de thuisploeg. Dat resulteerde overigens slechts in ??n opgelegde kans, die werd verprutst door Elmander. Na rust gaf Feyenoord gas en kreeg het vele kansen, waarvan er drie werden benut. NAC kwam er nauwelijks meer aan te pas.

Song geschorst tegen Ajax

Door tegen NAC Breda tweemaal geel en dus rood te pakken, zal Chong-gug Song volgende week voor Feyenoord-Ajax automatisch geschorst zijn. Dit betekent een vervelende tegenvaller voor Van Marwijk, in aanloop naar de - zeker voor Feyenoord - enorm belangrijke klassieker.

Achterstand op PSV blijft 1 punt

Door de uitstekende winst vanmiddag in Breda, houdt Feyenoord de achterstand op PSV uitermate klein. Slechts ??n punt en een aanzienlijk verschil in doelsaldo (PSV +43, Feyenoord +20) scheiden de beide ploegen. De resterende programma's van beide teams:

AZ uitZwolle thuis

Op voorhand lijkt het programma van PSV dus iets gemakkelijker. Hier moet echter bij worden aangetekend dat de Eindhovenaren mogelijk ook nog een zwaar programma tegemoetgaan in de UEFA Cup.

Naar beneden is het gat met AZ nu drie punten, Heerenveen volgt op vier punten. Daarna valt er een groot gat naar de middenmoot.

Opstelling NAC Breda

Babos, Barakat ('82 Vos), Collen, Gudelj, Kerstens, Seedorf, Slot, Engelaar, Diba, Boukhari, Elmander ('69 Boussaboun)

Ego2.nl: Ego2.nl::Fotoreportage NAC-FeyenoordDIPO: Wedstrijdverslag, incl. interviews Buffel, v/d Berg, Van MarwijkQ on Tour: Winning Mood!

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.