Domper voor Feyenoord door gelijkspel in slotfase: 2-2

20 februari 2011
-
-

Feyenoord is zondagmiddag niet verder gekomen dan een 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag. Vooraf zou daar voor velen voor getekend zijn. Achteraf was het een domper nadat Feyenoord lange tijd soeverein met 0-2 voorstond.

ADO begon agressief, maar naarmate de eerste helft vorderde kreeg Feyenoord steeds meer grip op de wedstrijd. Nadat een paar mogelijkheden niets opleverden, was het Luc Castaignos die vanuit een moeilijke positie met de rug naar het doel de bal in de goal lepelde. Nog geen tien minuten later kon de spits een door Vlaar doorgekopte corner met een prachtige omhaal de 0-2 maken.

Feyenoord bleef in het vervolg de grootste kansen krijgen. Met name Luc Castaignos liet twee uitgelezen mogelijkheden liggen, waarbij er een op de paal belandde.

Het kwam Feyenoord duur te staan dat het de wedstrijd niet definitief besliste. Tien minuten voor tijd kwam ADO via Vicento op 1-2. Daarmee ging het Haags kwartiertje van start. 5 minuten voor tijd leverde dat tegen de verhouding in de gelijkmaker op van Bulykin. In de allerlaatste seconde van de blessuretijd was Feyenoord nog dichtbij de zege, maar een vrije trap van Biseswar eindigde op de paal.

Enkele sfeerfoto's van ADO - Feyenoord

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste sfeerfoto's van ADO Den Haag - Feyenoord. Klik op de foto's om te vergroten:

Eerste bussen klaar voor vertrek. #adofey on Twitpic Nog eens 4 bussen van Feyenoord fans #adofey on Twitpic Spandoek van 68 meter voor Been en cornuiten, #adofey on Twitpic En we zijn er klaar voor! Het mag wel wat warmer zijn.. #adofey on Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Share photos on twitter with Twitpic Spandoek van 68 meter voor Been en cornuiten, #adofey on Twitpic

Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: Feyenoord veertiende

Na het gelijkspel tegen ADO Den Haag staat Feyenoord veertiende op de ranglijst. Nummer 13 Heracles heeft evenveel punten. Excelsior volgt op drie punten. Vitesse ook, maar die zou door een zege op gelijke hoogte van Feyenoord kunnen komen.

Vlaar: je schiet hier helemaal niets mee op

Ron Vlaar was na afloop zeer teleurgesteld over het puntenverlies in Den Haag. 'Dit is ongelofelijk. Er was maar een ploeg die vandaag verdiende
om te winnen. Maar het wordt gewoon 2-2, daar schiet je helemaal niets mee op.
Het is ongelofelijk dat we weer twee domme tegengoals krijgen. We gaven vandaag bijna niets weg. We verzuimden om de 0-3 te maken. Dat moet wel, want we zijn niet stabiel genoeg om de tik van de 1-2 te verwerken. Dan maak je je het jezelf heel moeilijk,' aldus de verdediger voor de camera van Eredivisie Live.

Been: ontgoocheld door gelijkspel

Mario Been was na afloop ontgoocheld over het gelijkspel, zo liet hij weten voor de camera van Eredivisie Live. 'Dit is ongelofelijk. Op bezoek bij de nummer vijf van Nederland zo spelen en dan toch gelijkspelen. Dat is een grote ontgoocheling. We starten vandaag stroef. Naarmate de wedstrijd vorderde kwamen we goed in de wedstrijd en met 0-2 voor. Dan weet je dat er ruimte komt. Enige dat ik het elftal kan verwijten is dat we de derde goal niet maakten. Dan moet je de wedstrijd op een professionele manier afmaken. Dat gebeurt dan niet en dan gaat het alsnog mis.'

[Video] Van den Brom: "Bizar einde van een matig duel"

'70 Visser voor Leeuwin

FR1908.net: 20-02-11 ADO Den Haag - Feyenoord 2-2Feyenoord in Beeld: 92 foto's Ado Den Haag - Feyenoord online

15  5 2-2 (1-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.76. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.