Cruciale zege tegen Heracles: 2-1

12 februari 2011
-
-

Feyenoord heeft zaterdagavond een zeer belangrijke zege behaald tegen Heracles. In De Kuip werd het 2-1 voor Feyenoord. Ryo Miyaichi en Diego Biseswar waren de doelpuntenmakers voor Feyenoord.

In een vrije vlakke eerste helft waren de buitenspelers Miyaichi en Biseswar de uitblinkers voor Feyenoord. Juist zij zorgden dan ook voor het verschil bij Feyenoord. De Japanner Miyaichi kreeg een assist van Biseswar op zijn borst, zette zich goed voor de bal en schoot goed binnen voor de 1-0. Diezelfde Miyaichi was ook dicht bij de 0-2. Die kwam uiteindelijk van Diego Biseswar. Vanaf de rechterflank krulde hij de bal met zijn linkervoet op schitterende wijze binnen, een werelddoelpunt.

Vlak voor rust krulde Mark-Jan Fledderus krulde een vrije trap over de muur en zorgde daarmee voor de 2-1. Die goal op slag voor rust zorgde voor het nodige vertrouwen bij Heracles in de tweede helft. De ploeg ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daarvoor ook de kansen. Feyenoord kwam daardoor uiteindelijk met de schrik vrij.

Enkele foto's van Feyenoord - Heracles

Via twitter verschijnen inmiddels de eerste foto's van Feyenoord-Heracles. Klik op de foto's om te vergroten:

Ik en mijn talisman zijn er klaar voor! Onderweg naar De Kuip... on Twitpic We zijn er weer. #feyher on Twitpic Beter laat dan niet. #feyher on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ranglijst: Feyenoord stijgt naar veertiende plaats

Feyenoord heeft belangrijke zaken gedaan voor de ranglijst met de zege op Heracles. De ploeg is Vitesse voorbij en steeg daarmee naar de veertiende plaats op de ranglijst. Nummer 12 De Graafschap heeft slechts een punt voorsprong, nummer dertien Heracles heeft evenveel punten, maar nog wel een beter doelsaldo.

Miyaichi bekroont debuut in De Kuip met eerste doelpunt voor Feyenoord

Ryo Miyaichi liet vorige week al weten uit te kijken naar zijn debuut in De Kuip. Dat werd ook een glorieuze entree voor de Japanner. Al na 18 minuten zette hij Feyenoord op voorsprong. Na een assist van Biseswar legde de Japanner de met rechts klaar voor zijn linkervoet en ramde hij de bal vervolgens fraai met links laag langs Pasveer.

Na afloop bedankte de Japanner het publiek voor de steun met een handklapgebaar een een buiging naar alle kanten van het stadion.

Eerste zege in 2011 voor Feyenoord

Feyenoord heeft eindelijk de eerste overwinning in 2011 behaald. In de vijfde wedstrijd dit jaar trok Feyenoord dus aan het langste eind. 2011 begon met drie nederlagen op rij en vorige week dus een gelijkspel uit bij Vitesse.

Been: drie punten geeft de burger moed

Mario Been was na afloop erg blij dat zijn elftal weer eens wist te winnen. 'Daar werk je de hele week voor, daar train je hard voor. Dan is de opluchting groot als je weer wint. Drie punten geeft de burger moed' aldus de Feyenoord coach.

'In de eerste helft was er een goede goal van Ryo en een fantastische van Biseswar. Je geeft eigenlijk niets weg, dan is zo'n tegendoelpunt uit een vrije trap wel een enorme domper. Dan treedt er toch wee ronrust in de ploeg, dat is logisch in onze situatie. Dat gaat er vanzelf uit, wanneer je vaker gaat winnen. In de tweede helft speelden wij reactievoetbal. De tegenstander had meer balbezit, maar kon daar ook niet al te veel mee. Het is prettig om na afloop weer lachende gezichten te zien' aldus Been.

[video] Uitblinker Biseswar: "Dit is een opluchting"

[video] Been: "Kunnen zomaar van iedereen winnen"

'87 Rienstra voor van der Linden (c)

Feyenoord in Beeld: 54 foto's Feyenoord - Heracles onlineFR1908.net: 12-02-11 Feyenoord - Heracles Almelo 2-1

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  6 2-1 (1-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 6.49. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.