Feyenoord verliest Klassieker: 1-2

19 september 2010
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd een goed resultaat te behalen in de Klassieker. In de Kuip werd het 1-2 voor Ajax. Pas in de laatste tien minuten werd het spannend toen Bahia de aansluitingstreffer op 1-2 maakte.

Feyenoord had het moeilijk in de beginfase. Omdat Ajax niet doordrukte kon Feyenoord in de loop van de eerste helft terugkomen in de wedstrijd. Toch was het Ajax dat op voorsprong kwam na een foutje van De Vrij. De Jong kon de 0-1 binnenwerken. Daarna sloeg het noodlot toe. Vlaar liep bij een misstap een hamstringblessure op. Been moest noodgedwongen enkele wijzigingen doorvoeren in zijn elftal. Hij bracht El Ahmadi in omdat hij geen verdediger meer had.

Na rust had Feyenoord het erg moeilijk tegen Ajax. De tegenstander kreeg diverse goede kansen. Daarvan verdween er slechts een, via El Hamdaoui, in het doel achter Van Dijk. In de 80ste minuut zorgde Bahia via een kopbal uit een corner voor de 1-2. Daarna mocht alles wat Feyenoord was nog hopen op de gelijkmaker. Zover zou het echter niet meer komen. Daarvoor bleek de tijd tekort.

Eerste sfeerfoto's van Feyenoord-Ajax

De eerste sfeerfoto's zijn inmiddels verschenen via Twitter. Klik op de foto''s om te vergroten:

Dag collega's van megastad!! Succes zometeen!! #feyaja on Twitpic @fnetwerk zijn binnen #feyaja  on Twitpic Nu is 't nog gezellig #feyaja on Twitpic Keepen met een liesbreuk, als dat maar goed gaat... #feyaja on Twitpic De elf die het moeten doen #feyaja on Twitpic @fnetwerk bah de man die schwalbuarez geen rood gaf en beweer... on Twitpic Feyenoord - #Ajax !!  we maken ze kapot!! #feyaja  on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Feyenoord zakt naar tiende plaats op de ranglijst

Feyenoord is door de nederlaag naar de tiende plaats op de ranglijst gezakt. Afhankelijk van het resultaten van FC Utrecht en NAC later vanmiddag kan Feyenoord nog een plaats zakken.

Been: je mag blij zijn dat het bij 1-2 is gebleven

Mario Been was na afloop tegenover Megastad FM realistisch over zijn elftal. 'De laatste tien minuten verbloemd een hoop. Je mag over de gehele wedstrijd gezien blij zijn dat het slechts 1-2 wordt. Zo reëel moet je wel zijn. Ajax laat zien dat ze veel verder zijn. De keerpunt in de wedstrijd was het wegvallen van Ron Vlaar. Omdat we geen verdediger meer op de bank hebben, moet je twee posities wijzigen. Dan word je een half uur van het kastje naar de muur gespeeld.'

[video] Van Dijk: "Heel moeilijk gehad"

[video] "Voetballen alleen is niet genoeg"

'81 Emanuelson voor Sulejmani

Feyenoord in Beeld: 107 foto's Feyenoord-ajax onlineFR1908.net: 19-09-10 Feyenoord - Ajax 1-2

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 24 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.

15  7 1-2 (0-1)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 5.50. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.