Feyenoord uitgeschakeld na 2-0 nederlaag

26 augustus 2010
-
Europa League
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de groepsfase van de Europa League te bereiken. In de play-offs ging de ploeg onderuit tegen AA Gent. Na de 1-0 zege thuis verloor Feyenoord met 2-0 in Gent.

Feyenoord begon de wedstrijd met kansen voor Vlaar en Schaken, de eerste raakte zelfs de paal. Daarna moest Feyenoord terug en zag het uiteindelijk Gent op 1-0 komen via Soumahoro. Na die 1-0 had Feyenoord weer de overhand. Vlak voor rust kreeg Wijnaldum een goede kans op de gelijkmaker. Die was echter niet aan hem besteed,

Na rust begon Feyenoord weer goed, maar moest het vervolgens net als in de eerste helft weer terug. Het was Coulibaly die Gent naar 2-0 kopte na een dekkingsfout. In de slotfase ging Feyenoord voor de 2-1 die voldoende zou zijn voor kwalificatie. Met name Fer kreeg daarop in blessuretijd een droomkans. Hij wist de bal echter niet binnen te werken.

Tweets Gent-Feyenoord

Gebruik je twitter, volg @fnetwerk.

Vlaar: dit komt heel hard aan

Ron Vlaar liet na afloop tegenover Radio Rijnmond weten dat de uitschakeling heel erg hard is aangekomen. 'Je wilt nu niet in de kleedkamer zijn. Dit komt heel erg hard aan. 'We krijgen knullig twee goals tegen. Bij de tweede ging ik in de fout en liet ik de spits binnenkoppen. Individuele fouten doen ons de das om. We hebben de kansen gehad om te scoren, maar helaas gebeurde dat niet. Vanaf 1-0 gingen we beter voetballen en hebben we nog voor rust een paar kansen gehad. We scoren alleen niet. Uiteindelijk krijg je dan de tweede tegen. We hebben geen goede wedstrijd gespeeld, maar wel de kansen gehad om door te gaan. Dit komt wel heel hard aan moet ik zeggen.'

Been: heel vervelend en verschrikkelijk voor de club

Mario Been sprak na afloop voor de microfoon van Radio Rijnmond over een hele vervelende en verschrikkelijke uitschakeling. 'Dit is echt heel erg. Je kan begrijpen hoe het gevoel binnen in de kleedkamer is. Er is ontgoocheling. Met name de jonkies zijn erg aangedaan. Met alle respect voor Gent, maar dat is geen wonderploeg. We hebben geen geweldige wedstrijd gespeeld. In het eerste half uur was het heel onrustig. Na de 1-0 kwamen we toch in de wedstrijd en kon de goal vallen. In de tweede helft beginnen we goed. Dan kom je achter door een spelhervatting. Daar moet je goed verdedigen, dat hebben we niet gedaan en op basis daarvan worden we uitgeschakeld. Het is een gemiste kans voor deze jeugdige ploeg.

[video] Been: "Ontgoocheling is groot"

Been: we kunnen elkaar alles verwijten, maar moeten ook weer door

Mario Been liet na afloop weten dat hij zijn elftal ontgoocheld is. 'We kunnen elkaar alles verwijten, maar we moeten ook weer door. Er rest ons maar een ding om de ploeg op te lappen en er zondag weer te staan. We moeten de rug rechten en met zijn allen knokken om er zondag weer te staan.'

'83 Duarte voor Myrie

FR1908.net: 26-08-10 AA Gent - Feyenoord 2-0Feyenoord in Beeld: 79 foto's AA Gent - Feyenoord online

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door 10 deelnemers aan de Pool goed voorspeld.