Teleurstellend verlies tegen Excelsior: 3-2

15 augustus 2010
-
-

Feyenoord is er niet in geslaagd de zege tegen FC Utrecht een goed vervolg te geven. Nota bene tegen Excelsior werd met 3-2 verloren.

Feyenoord had in de eerste helft het meeste balbezit, maar kon nauwelijks kansen creëren. Excelsior kwam na een half uur op voorsprong toen Fernandez de bal in de bovenhoek draaide. Vervolgens zette Feyenoord aan het einde van de eerste helft eindelijk druk. Dat leverde een doelpunt op voor Vlaar, die een corner binnenkopte.

Na rust was het Feyenoord dat op 1-2 kwam. Opnieuw was het een hoekschop waaruit het doelpunt kwam. Dit keer uiteindelijk via een eigen doelpunt van Nelom. Vlak daarna kwam Excelsior alweer op gelijke hoogte toen Bovenberg binnenkopte. Feyenoord leek in de slotfase nog voor de zege te gaan. Op de counter kwam die drie minuten in blessuretijd echter voor Excelsior, toen Fernadez goed doorging en profiteerde van slecht optreden van Bahia.

Fotos via Twitter:

wachten op #excfey in het "uitvak"  on Twitpic Het is nog niet echt druk op Woudestein... #excfey  on Twitpic Schaken krijgt de voorkeur boven Cabral. De opstellingen. #ex... on Twitpic Je hebt mascottes en je hebt mascottes. #excfey on Twitpic De geblesseerde Cissé verdiept zich in het programmaboekje. ... on Twitpic Saaie eerste 20 minuten... #hopenopeenbetervervolg #excfey on Twitpic Jaaaaaaaaa 3-2 in blessuretijd #excfey on Twitpic

Officieel debuut voor Schaken en Lumb

In de tweede competitiewedstrijd van het seizoen maakten Schaken en Lumb hun officiële debuut voor Feyenoord. Schaken stond in de basis. Lumb mocht direct na rust De Cler vervangen links achterin.

Slecht veld speelt ploegen parten

Het kunstgras van Excelsior bleek zeker invloed te hebben op het spel van beide ploegen. Niet alleen had het veld de minimum afmetingen welke überhaupt zijn toegestaan en was daardoor erg klein, ook was het kunstgrasveld zelf ogenschijnlijk niet van hoge kwaliteit. De spelers hadden het er overduidelijk moeilijk mee.

Twee doelpunten uit corners

Feyenoord maakte tegen Excelsior twee goals uit corners. Aan het slot van de eerste helft was het Vlaar die een corner van Bruins binnenkopte. In de tweede helft was het een opnieuw een corner, van waaruit via de rug van een Excelsior speler het tweede doelpunt viel. Volgens Teletekst was het na bestudering Nelom die het eigen doelpunt krijgt.

Mario Been maant aanhang tot kalmte

Mario Been maande direct na afloop de Feyenoord aanhang tot kalmte. Hij probeerde daarmee de directie te beschermen tegen woedende fans over de nederlaag tegen Excelsior.

Vlaar: dit is een blamage

Ron Vlaar sprak na afloop over een blamage voor Feyenoord. "We hebben sS
lecht gespeeld. Het is eigenlijk schandalig dat we dit nog weggeven. Ik kan het niet goed verwoorden. We winnen te weinig duels, ik kon geen bal kwijt. Dan kom je nog op 1-2, dan mag je het niet meer weggeven. Zoals je vandaag speelt verlies je van iedereen."

Feyenoord voorlopig naar vijfde plaats

Na de nederlaag tegen Excelsior staat Feyenoord voorlopig op een vijfde plaats. Met 3 punten uit 2 duels en een doelsaldo van 5-4 kan de ploeg mogelijk nog een plaats zakken in de loop van deze zondag.