FEYENOORD WINT IN EINDHOVEN: 0-1

14 maart 2004
-
-

Na het uitcomplex van dit seizoen heeft Feyenoord weer eens een zware uitwedstrijd winnend af weten te sluiten. In de topper tegen PSV trok Feyenoord met 0-1 verdiend aan het langste eind. Na zestien minuten kwam de stand al op het scorebord door een doelpunt van Smolarek. In de tweede helft was het nog even zweten voor de Rotterdammers, maar uiteindelijk hield Feyenoord de drie punten toch in eigen hand.

De eerste helft was volledig voor Feyenoord. De ploeg had al snel in de gaten dat PSV zonder Kezman en Robben weinig voorstelt. Feyenoord zette druk op de opbouw van PSV en liet de ploeg in eigen stadion geen moment aan haar eigen spel toekomen. Zelf creerde Feyenoord diverse mogelijkheden. Na zestien minuten kwam de ploeg op voorsprong. Bogelund verslikte zich in de bal net achter de middellijn. Buffel profiteerde en ging op Waterreus af. De PSV keeper redde, maar moest vervolgens toezien hoe de goed meegekomen Smolarek de bal voor zijn voeten kreeg en goed afrondde.

In het vervolg van de eerste helft had Feyenoord de wedstrijd moeten beslissen. De ploeg kreeg de mogelijkheden, maar de spitsen misten opnieuw de scherpte en misschien wel de kwaliteit om de voorsprong te vergroten.

Daardoor kon PSV in de tweede helft weer terugkomen in de wedstrijd. Feyenoord liet zich terugzakken en kwam vervolgens onder druk te staan. Het gevaar van de Eindhovenaren moest vooral van de jonge invaller Vonlanthen komen. Maar ook bij de zwakke Eindhovenaren stond het vizier niet op scherp. Daarnaast was Lodewijks zoals altijd paraat en speelde hij in het Philips Stadion weer een uitstekende wedstrijd. Het bleef daarom na een slechte maar spannende tweede helft 0-1.

Een zeker op basis van de eerste helft meer dan verdiende overwinning. In de tweede helft konden de Eindhovanren aanspraak maken op de gelijkmaker omdat de Feyenoorders niet het geloof hadden om het zwakke team van PSV op een grotere nederlaag te trakteren. De ploeg zal hier echter wel het nodige zelfvertrouwen uit putten om vervolgens het resterende deel van de competitie op een positieve manier uit te spelen.

Feyenoord klimt naar derde plaats na nederlaag AZ

Feyenoord is door de overwinning op PSV EN de nederlaag van AZ in eigen huis tegen FC Utrecht (1-2) weer teruggekeerd op de derde plaats. AZ volgt op een punt afstand, Heerenveen op twee punten.

Doelpuntenmaker Smolarek: verdienste van het hele team

Ebi Smolarek was de matchwinnaar met de enige goal na zestien minuten. "De goal is de verdienste van het hele team. Het gaat erom dat we gewonnen hebben. We hebben een goede wedstrijd gespeeld, zeker in de eerste helft. We speelden goed in op het feit dat ze met twee linksbenige spelers in het centrum speelden. Daar hebben we van geprofiteerd, kwam ook de fout uit. In de tweede helft kwamen we in de problemen, werden we vermoeid. We hebben vandaag keihard gewerkt met het hele team, er was niemand die verzaakte. We moeten gewoon zo doorgaan, dan komt het helemaal goed denk ik. We hebben wel laten zien dat we wel goed voetbal kunnen spelen."

Van Marwijk: blij dat Ono terug is

Bert van Marwijk liet na afloop weten heel blij te zijn met de terugkeer van Shinji Ono. "Shinji is een rustpunt. Ik ben heel blij dat hij terug is." Ook over Ghaly was hij te soreken. "Hij heeft het zeker prima gedaan, zeker in de eindfase waarin het heel hectisch was. Hij had wel een paar keer onnodig balverlies, maar haalde een dikke voldoende."

Volgens Van Marwijk speelde de ploeg in de eerste helft heel goed. "We stonden goed, hadden alleen uit de kansen meer goals moeten maken. In de tweede helft kwamen we onder druk te staan vanwege het opportunistische voetbal van PSV, veel hoge ballen op Vennegoor of Hesselink. Door kei en keihard te werken hebben we de winst over de streep getrokken."

"Dat AZ ook nog verliest, is een hele prettige bijkomstigheid vanmiddag."

Uitslag: 0-1 (0-1)

0-1 Ebi Smolarek ('16)
Jol
0 toeschouwers

Feyenoord: Shinji Ono
Feyenoord: Patrick Paauwe

Patrick Lodewijks, Chong gug Song, Peter van den Berg, Patrick Paauwe, Patrick Mtiliga, Ebi Smolarek, Hossam Ghali, Shinji Ono, Anthony Lurling ('85 Robin van Persie), Thomas Buffel ('78 Danko Lazovic), Dirk Kuyt

Waterreus, Bogelund, Hofland ('83 Addo), Bouma, Lee, Park, Van Bommel, Van der Schaaf ('67 Faber), Lucius ('43 Vonlanthen), De Jong, Vennegoor of Hesselink

Ego2.nl: Ego2.nl::Feyenoord Foto FansiteFr-Fotopage.tk: Foto's Psv - FeyenoordQ on Tour: 40 Foto's en een Film vanuit het uitvak en een PSV vak.

De ruststand en uitslag van deze wedstrijd is door geen van de deelnemers aan de Feyenoord Netwerk Pool goed voorspeld.