Feyenoord haalt met 6-2 uit

2 mei 2010
-
-

In de laatste wedstrijd van het seizoen bleek Feyenoord opeens wel aan de lopende ban te kunnen scoren. Het werd uiteindelijk 6-2 voor de thuisclub. Door het gelijkspel van AZ kon Feyenoord daarmee toch de vierde plaats vieren.

Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg kwam ook twee keer op voorsprong in de eerste helft. Eerst was het Grindheim die de Friezen op voorsprong schoot. De afscheidnemende Makaay zette Feyenoord echter op gelijke hoogte. Nadat Elm met een vrije trap Heerenveen weer op voorsprong had gezet, was het De Vrij die met zijn eerste doelpunt Feyenoord langszij bracht.

Na rust ging Feyenoord echt los met doelpunten van Tomasson, Makaay, nogmaals Makaay en Bahia en zorgde het daarmee voor een mooi competitieslot.

Makaay neemt afscheid met drie goals

Roy Makaay nam In De Kuip officieel afscheid van het Feyenoord publiek. Tien minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel. Luc Castaignos kwam hem vervangen. Makaay maakte het afscheid extra mooi door maar liefst drie keer te scoren tegen Heerenveen.

De eerste sfeerfoto's van Feyenoord - Heerenveen

Via Twitter verschijnen de eerste sfeerfoto's van Feyenoord - Heerenveen (klik op de foto's om te vergroten):

Gister zon in Dortmund, vandaag regen in Rotterdam #feyenoord... on Twitpic De lijnen lijken weggespoeld te zijn #feyhee  on Twitpic In een regenachtige Kuip bij #feyhee de laatste van dit seizoen on Twitpic Fhee: tifo 40 jaar eeuropacup on Twitpic Met @stiekel, @harrytriangel, @anke_v en schoonouders in de k... on Twitpic Fhee: 5-2 roy makaay wat een afscheid on Twitpic Fhee: makaay bedankt voor 3 mooie jaren on Twitpic Fhee: makaay das fhantoom on Twitpic

Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com Posted using Mobypicture.com

Ricky van Haaren maakt debuut in eerste elftal

Middenvelder Ricky van Haaren, die afkomstig is uit de jeugdopleiding, maakte in het laatste half uur als invaller zijn debuut in het eerste van Feyenoord. Hij verving na een uur spelen Bart Schenkeveld.

[video] Makaay vond één goal al genoeg

[video] Been: "Geweldig afscheid voor Roy"

'71 Fazli voor Sibon

FR1908.net: 02-05-10 Feyenoord - SC Heerenveen 6-2Feyenoord in Beeld: 90 foto's Feyenoord-sc Heerenveen online

15  3 2-0 (0-0)

De wedstrijd als geheel werd door de fans gewaardeerd met een 7.68. Hieronder is de uitslag van de Man of the Match verkiezing van deze wedstrijd weergegeven. Achter elke spelersnaam staat tussen haakjes het aantal stemmen en de daarmee behaalde score voor het Man of the Season klassement.